Praatjes vullen geen gaatjes en crèmes lossen cellulite niet op

We leven in 2018 en het lijkt alsof er voor elk schoonheidskwaaltje wel een middeltje te vinden. Maar hoe zit dat met cellulite? We horen allerlei wilde verhalen over crèmes die die vervelende sinaasappelhuid zogenaamd zou kunnen rechttrekken. Maar is dat echt zo?

Crème tegen cellulite

Of het nou in de vorm van botox, operaties of crème is, het lijkt alsof je je ‘perfecte’ lichaam tegenwoordig als Lego in elkaar kunt zetten. zou zou cellulite ook te bestrijden zijn door middel van een simpele crème.

Cellulite, de veelbesproken kuiltjes die meer dan negentig procent (!) van de vrouwen heeft, zijn altijd al moeilijk te behandelen geweest. Cellulite heeft geen duidelijke oorzaak en genen, gewicht, leeftijd of huidskleur spelen er absoluut geen rol bij. Dus nogmaals, het is volkomen normaal om dit te hebben.

Is cellulite te behandelen?

Cellulite ontstaat doordat de onderste lagen van je huid structureel veranderen. Omdat je huid uit verschillende lagen bestaat, is het nogal logisch te bedenken dat het smeren van een crème op de bovenste huidlaag hier precies geen verschil in gaat maken. En nee, het maakt ook helemaal nop uit dat de crème zogenaamd gemaakt is van handgeselecteerde organische koffiebonen uit Zuid-Amerika.

An anese booty is a happy booty. 🍑 belongs to @yuliyaurban

797 Likes, 24 Comments – Anese.co (@anese.co) on Instagram: “An anese booty is a happy booty. 🍑 belongs to @yuliyaurban”

Deze producten kunnen geen permanent verschil maken, omdat dat zou betekenen dat ze de onderliggende huid fysiek moeten kunnen reconstrueren, wat niet mogelijk is. Wel kan de caffeïne, die in de meeste van deze producten te vinden is, tijdelijk verschil maken. Dit komt omdat caffeïne hetzelfde effect op je huid heeft, als dat het heeft op je stemming op maandagmorgen. Het maakt de huid namelijk energieker, voller, versterkt circulatie en maskeert onregelmatigheden.

Dermatologist Jeanine Downie vertelt: “Women are wasting their money, because no amount of caffeine will do anything to break apart the tethered fibrous bands. There are no exceptions to this. Expensive prices will not make the ingredients work better.”

Wat werkt dan wel?

Er zijn wel wat andere dingen die je kunt doen om je sinaasappelhuid te behandelen, maar daar moet je zin in hebben en het geld eraan uit willen geven. Je kunt namelijk bij klinieken pijnlijke behandelingen ondergaan, die meer gefocust zijn op de diepere lagen van je huid.

Of dit het echt waard is? Wij vinden van niet. Cellulite is meer dan normaal en zo ongeveer iedereen heeft er last van, dus laat het lekker voor wat het is. De crèmes beloven veel te veel dus stop met het geloven van die mooie praatjes en ga lekker genieten van je leven. Het wordt onderhand wel tijd dat we onze lichamen eens gaan accepteren voor wat ze zijn.

Dit vind je ook leuk: Dankzij #FreethePimple durven mensen hun huidproblemen te laten zien

Popsugar

Reageer op artikel:
Praatjes vullen geen gaatjes en crèmes lossen cellulite niet op
Sluiten