admin
admin Love & Life 25 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Chagrijnig? Stel jezelf deze vragen om je dag beter te maken

Zo nu en dan heb je gewoon echt een vreselijke dag en ben je mega chagrijnig. Daar kan je ook niks aan doen. Toch is het een stuk fijner voor jezelf en de mensen om je heen om gewoon vrolijk te zijn. Stel jezelf daarom af en toe deze vragen om je dag weer helemaal om te draaien.

Van je slechte humeur afkomen

Soms stap je gewoon volledig met het verkeerde been uit bed. Kan gebeuren, maar het is zonde om de hele dag in die negatieve energie te blijven hangen. In plaats van vol zelfmedelijden je dag doorbrengen, kan je beter nadenken over de dingen waar je dankbaar voor bent.

In het begin zul je misschien wat sceptisch zijn: hallo, het is je chagrijnige dag vandaag, waarom zou je dankbaar zijn als je ook zelfmedelijden kunt hebben? Toch is het zo dat hoe meer redenen je bedenkt om vrolijk te zijn, hoe meer je gaat letten op de positieve dingen, en dan word je automatisch blijer.

Hoe je dat voor elkaar krijgt? Bijvoorbeeld door jezelf deze vragen te stellen of zinnen af te laten maken, afkomstig uit het Tiny Buddha’s Gratitude Journal van Lori Deschene. Zoals Deschene zelf zegt: we hebben dankbaarheid het meeste nodig als we het eigenlijk niet voelen.

  1. Wat is het beste dat me vandaag is gebeurd, en wat vond ik daar het fijnst aan?
  2. Voor welke dingen in mijn huishouden ben ik het meest dankbaar, en waarom?
  3. Wat vind ik het mooist aan mijn lichaam, en waarom?
  4. Welke dingen gingen de afgelopen tijd goed of gewoon beter dan ik had verwacht?
  5. Ik ben dankbaar dat ik gezond genoeg ben om…
  6. Ik ben dan wel niet rijk, maar ik ben dankbaar dat ik genoeg geld heb om…
  7. Ik ben gelukkig omdat ik elke dag … mag doen.
  8. De beste dingen in het leven zijn gratis, zoals…
  9. Ik vind het leuk dat ik morgen…
  10. Ik ben trots op mezelf omdat ik de moed had om…

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Signalen die je vertellen dat je misschien toch wat meer slaap nodig hebt

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Chagrijnig? Stel jezelf deze vragen om je dag beter te maken
Sluiten