Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 27 nov 2018

Ziekjes? Deze groente boost je immuunsysteem binnen no-time

De winter is nooit een goede periode om eens te beginnen met super gezond leven. Door de regen en kou wil je echt niet naar de sportschool en met alle lekkere dingen om je heen is gezond eten ook lastig. Toch is er een groente die ervoor zorgt dat je in de winter hartstikke gezond blijft. En dat zonder dat het je enige moeite kost.

Gezond eten in de winter

Hoe hard je ook probeert super gezond te leven in de winter, het is best lastig. Op de hoek van elke straat is ineens een oliebollenkraam en op de bank liggen met een dekentje en warme chocolademelk is ineens veel aantrekkelijker dan een bezoekje aan de sportschool.

Maar niet getreurd, er is een manier om gezond te leven zonder dat je het doorhebt. Als je in de winter gezond wil zijn, dan helpt het eten van veel champignons namelijk al enorm. Jep. Deze overheerlijke groente is ook nog eens mega goed voor je lichaam. Daar willen we meer over weten.

Champignons tegen griep

Personal trainer en oprichter van Right Path Fitness, Keith McNiven, vertelt aan Prima.co.uk dat geregeld champignons door je diner gooien een prima manier is om gezond te blijven. Keith zegt: “If you can stomach mushrooms, you should take the time to eat them. Mushrooms are filled with a wide selection of nutrients and vitamins which make them a good choice for use in winter cooking.”

Super goed voor je lichaam

We waarderen de champignon eigenlijk veel te weinig en dat is super zonde. Deze schimmels zitten namelijk boordevol met vitamines en zijn laag in vet, sodium en calorieën. Daarnaast zijn ze ook nog eens vrij van cholesterol.

Alsof dat nog niet genoeg redenen zijn om de groente wat vaker in je eten te verwerken, staan champignons er ook om bekend je immuunsysteem een boost te geven. Boordevol antioxidanten, mineralen en vitamines is deze groente dus een perfect schild tegen bacteriën en virussen deze koude winterdagen.

Daarnaast kan je champignons makkelijk in verschillende gerechten verwerken. Een pasta met spinazie, pesto en champignons bijvoorbeeld is mega lekker, maar een Aziatisch gerecht met rijst, taugé en champignons is ook zeker niet verkeerd. Wij rennen alvast naar de Appie.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

20 lekkere snacks die je kunt eten als je op de gezonde toer bent

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Ziekjes? Deze groente boost je immuunsysteem binnen no-time
Sluiten