Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 26 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Chanel Haute Couture SS22: dit waren de highlights van de show in Parijs

Deze week staat volledig in het teken van Haute Couture Week SS22 in Parijs. De week waarin de Haute Couture-collecties voor de Lente/Zomer 2022 worden getoond. Na edities via film, livestreams en virtuele shows (thanks to the internet), was het nu weer tijd voor een fysieke show mét publiek. Gisteren was het de beurt aan Chanel, die een dromerige show neerzette.

We zetten de highlights op een rij.

1. De opening

Niemand opent een show zoals Chanel. Charlotte Casiraghi, royal van Monaco en de muze van wijlen Karl Lagerfeld, opende de Chanel-show te paard. Hoewel het paard op het decor al een sprookje was, droeg Charlotte natuurlijk in stijl een bouclé jacket met glimmende knopen. Decorbouwer en kunstenaar Xavier Veilhan liet al eerder weten dat het zijn droom was om met de kleindochter van Grace Kelly te werken.

CHANEL

2. Eyeliner everywhere

Als iets opviel tijdens de Chanel Haute Couture SS22-show, was het wel de zichtbare eyeliner. Uitgeproken oogmake-up is here to stay en eyeliner hoeft geen dun lijntje meer te zijn.

CHANEL
CHANEL

3. Mix and match

Alle klassieke elementen van Chanel kwamen terug in de show, zo zagen we tweed, gouden details en quilted stoffen. Toch kiest creative director Virginie Viard ervoor om die klassieke elementen te combineren met hedendaagse, opvallende details. Zo zien we mantelpakjes met veren en jurken met tie-dye.

CHANEL
CHANEL

4. Everyday looks

Hoewel couture wordt gezien als de kunstige vorm van mode, bewees Chanel met Virginie Viard dat de looks ook overdag te dragen zijn. Daarmee krijgt couture een hedendaagse twist en zorgt het voor een nieuwe weg.

CHANEL
CHANEL

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.