Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 30 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Charly (26): ‘Mijn beste vriendin vraagt aan vrienden entree voor een NYE-feestje bij haar thuis’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week horen we het verhaal van Charly*, die grote verbazing heeft over de Oud en Nieuw-aanpak van haar vriendin.

‘Mijn beste vriendin vraagt aan vrienden entree voor een NYE-feestje bij haar thuis’

Een feestje vieren is leuk, zeker met Oud en Nieuw. Toch zijn het vaak dezelfde mensen die hun huis openstellen. Maar wat gebeurt er als die mensen nu ineens geld vragen? De 26-jarige Charly maakt dat nu mee in haar vriendengroep.

Hi Charly, kan je ons eens meenemen in jouw Oud en Nieuw planning?

”Ik ga naar een feestje bij een goede vriendin. Dit is een intiem feestje, waar ongeveer dertig mensen zullen zijn. Zij woont op een centrale plek in een grote stad, met een dakterras waar je goed het vuurwerk kan bekijken. Dus veel mensen vinden het altijd fijn om bij haar Oud en Nieuw te vieren. De afgelopen vier jaar hebben we dat al gedaan. En hoewel het publiek nog weleens varieert, is het ieder jaar weer gezellig. Alleen is het nog maar de vraag of dat dit jaar ook zo is.”

Waarom?

”De host, een van mijn vriendinnen dus, wil ineens geld vragen voor haar feestje. Ze is klaar met de zoete inval en wil van te voren weten waar ze aan toe is. De voorgaande jaren nam iedereen iets lekkers en wat drank mee. Zo ging dat altijd en dat werkte prima.

Nu zegt de host dat ze daar klaar mee is, omdat er altijd dingen stuk gaan en haar drankvoorraad opgedronken wordt. Daarom stelt zij voor dat zij de boodschappen doet en dat iedereen vooraf een bedrag betaald. Op zich valt daar nog iets voor te zeggen. Alleen het bedrag dat ze vraagt, is €80. Alle alle dertig mensen komen, heeft ze €2400. Wat gaat ze daar in godsnaam van doen.

Even voor de context: niemand drinkt sterke drank en het is niet dat we een extreem wilde vriendengroep hebben die tot in de vroege uurtjes door drinkt. Een budget van €2400 om boodschappen van te doen, vind ik dus echt belachelijk. Ze gaat hier gewoon flink aan verdienen. Maar je gaat toch geen entree vragen in je eigen huis?”

Heb je dit bij haar aangegeven?

”Ja, maar een beetje coulance zat er niet in. Ik heb rustig aangegeven dat ik de regeling van voorgaande jaren fijn vond en dat ik €80 aan de hoge kant vind. Ik kreeg een sneer terug dat ik het anders ‘zelf maar moest organiseren’. Ook hadden volgens haar een aantal mensen het bedrag al overgemaakt, dus aanpassen was geen optie.”

Ben je nog wel van plan om te gaan?

”Daar twijfel ik over. Ik moet het vandaag beslissen in verband met de inkopen. Ik denk het uiteindelijk wel, want veel vrienden zeggen ook te gaan. Niet omdat ze het met de €80 eens zijn, maar omdat er niet echt een andere optie is.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.