Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 30 dec 2018

Je kan chocolade-oliebollen maken dus laat die normale oliebollen maar gaan

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben al aardig wat oliebollen naar binnen gepropt in december. Jij ook en ben je toe aan een andere variant? Lucky you, want wij hebben een recept voor de lekkerste chocolade-oliebollen ever.

Chocolade-oliebollen

December is de fijnste tijd van het jaar en dat komt natuurlijk deels door al het lekkere eten. Uiteten met je vrienden, gourmetten tijdens kerst, borrels van je werk én het liefst zo veel mogelijk oliebollen natuurlijk.

Goed nieuws voor alle oliebollen liefhebbers, we hebben een recept van chocolade-oliebollen gevonden voor je. Op die manier kan je weer eens een beetje variëren met de lekkerste snack van het jaar. Alsjeblieft graag gedaan.

Het recept

Je weet waarschijnlijk al wel hoe je normale oliebollen koopt en zo niet, dan weet je wel waar je de lekkerste oliebollen van je stad kan halen. Op zo ongeveer elke hoek van de straat staat wel zo’n verleidelijk kraampje met de lekkernijen en het is moeilijk te weerstaan.

Maar goed, als je even iets anders wil kan je dus chocolade-oliebollen maken en wij hebben het recept voor je. Ze zijn net zo makkelijk te maken als de klassieke oliebollen, maar net even iets lekkerder.

De boodschappenlijst

Voor 25 oliebollen heb je het volgende nodig:

50 gram ongezouten roomboter
500 milliliter melk
1 zakje gist
1 ei
450 gram bloem
50 gram ongezoet cacaopoeder
Een snufje zout

Dat is te doen toch? Je bereidt de oliebollen op precies dezelfde manier, maar dan met de cacaopoeder erdoorheen. Wij weten wel wat we gaan maken morgen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Tips om het perfecte huisfeestje te geven want clubs zijn toch overrated

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Oh My Foodness

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je kan chocolade-oliebollen maken dus laat die normale oliebollen maar gaan
Sluiten