Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 13 jan 2020

Chocoladelovers opgelet: wist je dat jouw favoriete snack óók duurzaam is?

Als er één ding is waar je ons ’s nachts voor kunt wakker maken, is het chocolade. In alle soorten en maten. MARS®, SNICKERS®, BOUNTY®, M&M’s®, MALTESERS®, TWIX® , het maakt ons niets uit. Ben jij ook van deze categorie? Dan vind je het vast leuk om te weten dat een deel van al dit lekkers in Nederland gemaakt wordt, namelijk bij Mars.

Mars en duurzaamheid

Mars is een bedrijf dat heerlijke chocolade-lekkernijen produceert, maar daarnaast ook hart heeft voor haar werkgevers én de planeet. Zo is duurzaamheid bij Mars belangrijk, waarbij het klimaat en mensenrechten grote rollen spelen. Een van de doelstellingen is dan ook om in 2040 CO2-neutraal te zijn, maar daarnaast heeft het bedrijf ook veel aandacht voor haar werknemers. Zo strijdt Mars voor hogere inkomens en gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Dat kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen, want zelfs anno 2019 bestaat er nog een loonkloof tussen mannen en vrouwen.

Verder is het voor Mars belangrijk dat werknemers het beste in henzelf naar boven kunnen halen, zowel op professioneel als privé vlak. Hoe daarvoor gezorgd wordt? Je wordt vrij gelaten in je werkzaamheden, maar wordt daarbij wel gemotiveerd je constant te blijven ontwikkelen. De bedrijfscultuur van Mars is een belangrijk onderdeel van het bedrijf, waarbij de communicatie tussen het hele team soepel verloopt, ongeacht je functie. Dus of je nou stagiair of manager bent, iedereen wordt gehoord bij Mars.

En hoe gaat dat in de praktijk?

Nu klinkt dit natuurlijk allemaal heel mooi, maar hoe is het nou om écht bij Mars te werken? Daarvoor maakte het bedrijf een mooie video waarin verschillende werknemers aan het woord komen. Zo krijg je een beter beeld van hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat binnen het bedrijf. Benieuwd? Bekijk de video hieronder.

Klinkt als een tof bedrijf, niet? Meer informatie over Mars vind je hier.

In samenwerking met Mars

Reageer op artikel:
Chocoladelovers opgelet: wist je dat jouw favoriete snack óók duurzaam is?
Sluiten