Renée
Renée Beauty 4 jan 2019

Chronisch droge lippen? Dat zou met zeer grote kans hiér aan kunnen liggen

We krijgen in de winterperiode vrijwel allemaal wel te maken met drogere lippen vanwege het gure weer en de hoge verwarming, maar nu het weer mooier wordt hebben velen er nog steeds last van. Er is een andere mogelijk grote boosdoener, en dit is een product dat we allemaal dagelijks gebruiken: tandpasta.

De tip tegen droge lippen

Heb jij de laatste tijd wel erg veel last van droge lippen en schrale plekjes om je mond? Dan zou het zeker geen kwaad kunnen eens een mildere tandpasta te proberen – hebben je tanden ook nog eens baat bij.

Enkele Reddit-gebruikers deelden al dat ze recent hun tandpasta hadden ingewisseld voor een variant voor gevoelige tanden, en bijzonder genoeg verdwenen daarmee ook de droge plekjes en pijnlijke lippen als sneeuw voor de zon.

Een bestandsdeel dat hierin mee zou kunnen spelen is sodium laureth sulfate, dat voor het schuimende effect zorgt in de tandpasta. Dit ingrediënt zit ook in de reguliere shampoo’s en douchegels, waarbij het ook voor uitdroging kan zorgen. Uiteraard bevatten whitening-tandpasta’s daarnaast extra bestanddelen die tevens voor irritatie kunnen zorgen.

Ook dermatoloog Joshua Zeichner is het eens met de stelling; volgens hem komen allergische reacties en irritaties door tandpasta erg vaak voor. Het probleem is dat men nooit naar tandpasta kijkt als de oorzaak hiervan. Joshua: “Als je chronisch droge lippen hebt, irritatie rondom de mond of een brandend gevoel, kan het geen kwaad om je tandpasta eens onder de loep te nemen.” Andere stoffen die voor irritatie kunnen zorgen, zijn ingrediënten als kaneel en munt.

Conclusie?

Als je werkelijk alle lippenbalsems en crèmes geprobeerd hebt, maar je droge plekjes alsmaar niet verdwijnen, is het zeker aan te raden eens een tandpasta voor gevoelige tanden te kopen, zonder SLS. Er kan natuurlijk niet worden gegarandeerd dat je droge lippen of uitslag verdwijnen, maar het is sowieso een stap in de goede richting, voor je lippen en tanden. Wij gaan het in ieder geval vandaag nog uitproberen, nu we nog iéts van lippen overhebben.

R29

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Chronisch droge lippen? Dat zou met zeer grote kans hiér aan kunnen liggen
Sluiten