City Guide: 7 antiek- en kunstspots in het Amsterdamse Spiegelkwartier

Het Spiegelkwartier is een populair gebied in de Amsterdamse grachtengordel, rond de Nieuwe Spiegelstraat en Spiegelgracht. Het buurtje zit vol beeldende kunst en antiek, en we hebben deze week onze favoriete spots voor jullie verzameld!

Droomfabriek

Hier droom je even weg bij unieke vintage items van Chanel, Dior, Christian LaCroix en Yves Saint Laurent. Daarnaast vind je er ook sieraden, tassen en schoenen van minder bekende, maar eveneens exclusieve merken.

Nieuwe Spiegelstraat 9 / website

Renssen Art Gallery

Een toegankelijke galerij met een fijn huiselijk sfeertje waar schilderijen, sculpturen en litho’s van de Nederlandse kunstenaar Erik Renssen, maar ook werken van Picasso te vinden zijn.

Nieuwe Spiegelstraat 44 / website

Antiques Harry Jong

Kunst en fotografie kijken met onder andere foto’s van Audrey Hepburn. Hier worden we erg leuk ontvangen en kijken we graag even rond!

Nieuwe Spiegelstraat 41

The Collectables en Rho Interiors

Prints, panterbeelden en veren: de etalage trekt meteen onze aandacht. Van binnen is de winkel nog mooier; je vindt er botanische prints, stoffen, lampen en ga zo maar door. Als jaren zestig- en zeventigliefhebber mag je hier zeker eens heen. Er zijn veel mooie hoekjes in de winkel en met een goede dosis inspiratie verlaat je de zaak sowieso.

Prinsengracht 827 / website The Collectables en website Rho Interiors

Staetshuys Antiques

Als je de winkel voorbijloopt, vallen de mooie etalages met wereldbollen meteen op. Voordat je naar binnen wil, moet je even aanbellen, maar dat is het waard! Aparte spullen zoals een opgezet skelet, vlinders achter glas, schedels en een klok in de vorm van een hond sieren het pand. Bij Staetshuys komt er veel bijzonders voorbij!

Nieuwe Spiegelstraat 45 / website

Ria de Jong Antiquiteiten

Alle meubels, kussens en lampen die Ria verkoopt, hebben een Frans tintje. De winkel bestaat al ruim vijfentwintig jaar en Ria woont boven haar eigen winkel! Absoluut een jaloersmakend plekje.

Prinsengracht 574

Kramer Kunst & Antiek

Niet alleen de grootste oudhollandse tegelcollectie is hier te vinden, maar ook sieraden, keramiek, opgezette dieren, bodemvondsten, antieke klokken, oude boeken, prenten en ga zo maar door. Altijd leuk om even binnen te stappen.

Prinsengracht 807 / website

Reageer op artikel:
City Guide: 7 antiek- en kunstspots in het Amsterdamse Spiegelkwartier
Sluiten