Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Fashion 11 jul 2020

Clothes for Progress: zo scoor je vintage parels én ondersteun je Black Lives Matter

Hoewel er heel wat manieren zijn waarop je actie kunt ondernemen in de anti-racismestrijd, is het best lastig om te beslissen op welke manier jij je stem kunt laten horen. Het is mogelijk om te protesteren, petities te tekenen, black-owned businesses te supporten, maar welke manier voelt voor jou goed? Een nieuw online initiatief maakt de drempel lager om je steentje bij te dragen: Clothes for Progress.

Clothes for Progress is een initiatief waarbij vintage parels worden verkocht via Instagram. En dat is niet alles, honderd procent van de winst wordt gedoneerd aan verschillende organisaties die zich inzetten in de anti-racismestrijd.

Clothes for Progress

Vier Nederlandse modeprofressionals zijn met het initiatief gekomen. Nathalie Wouters (Deputy Editor van Vogue), Ogènda ter Haar (stylist), Chloe Struyk (Senior Designer bij Tommy Hilfiger) en Kees de Klein (grafisch ontwerper) hebben veel met elkaar besproken over racisme en de Black Lives Matter-beweging.

Toen ze zich afvroegen hoe ze – naast het aanwezig zijn bij het protest op de Dam – nóg meer actie konden ondernemen om een structurele bijdrage te kunnen leveren aan verandering, kwamen ze met het online initiatief: Clothes for Progress.

Instagram-account

Clothes for Progress ziet er als volgt uit: het is een online verkoop voor goede doelen. Vintage parels worden verkocht via het Instagram-account en de gehele opbrengt gaat naar vier goede doelen: Black Lives Matter UK, Nederland wordt Beter, National Bailout en Black Queer & Trans Resistance Netherlands.

Dat het een groot succes is, bleek wel na de ‘lancering’. In nog geen 48 uur kreeg het Instagram-account van Clothes for Progress bijna zevenhonderd volgers én had het ruim duizend euro opgehaald. Inmiddels heeft het account bijna tweeduizend volgers en is ruim elfduizend euro gedoneerd.

https://www.instagram.com/p/CCZJuc6lTjY/

De items

Omdat het viertal zelf een goedgevulde kledingkast hebben – net als veel van hun vrienden en net zoals jij en ik – leek een online verkoop hét perfecte idee. Je vindt op het Instagramaccount items van grote namen als Staint Laurent, Isabal Marant, Gucci en Wandler. Zie je op het eerste oog nog niks? No worries, het aanbod wordt continu aangevuld.

Het fijne aan Clothes for Progress is dat iedereen een kledingstuk mag doneren. Je levert foto’s aan, die vervolgens op het Instagramaccount worden gedeeld met de prijs vermeld. Door te reageren kunnen mensen het item aanschaffen en dus het geld doneren. Hup, duik je kast maar in.

Moeite met opruimen? In deze video laat Tess zien hoe zij haar kledingkast aanpakt. 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Clothes for Progress: zo scoor je vintage parels én ondersteun je Black Lives Matter
Sluiten