Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 17 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Coachella maakt line-up bekend: deze Nederlandse acts treden op in Palm Springs

De line-up van Coachella is zojuist bekend gemaakt en er staan weer een aantal klappers van artiesten op het programma. Denk aan Lana del Rey, Doja Cat en Peggy Gou. Maar ook een aantal Nederlandse acts haalden het tot de line-up van het populaire festival in Palm Springs.

Twee weekenden lang, in het midden van april, staat de Champions League van de muziekindustrie op het podium. Van zang tot aan elektronische acts: dit zijn de acts die het podium van Coachella sieren.

Nederlandse acts op Coachella

Wie in het eerste weekend (van 12 tot 14 april) of tijdens het tweede weekend (van 19 tot 21 april) Coachella bezoekt, kan rekenen op Nederlandse acts op de line-up. En je raadt het al: de programmeur van Coachella keek vooral naar ons kleine kikkerlandje voor wat fijne dj-acts.

Zo zijn Reinier Zonneveld en dj-duo ANOTR geboekt. Beide groot geworden op Hollandse bodem, maar inmiddels al wereldwijd bekend bij de liefhebber van elektronische muziek. Reinier om zijn knallende techno en ANOTR juist om hun aanstekelijke groove.

ADE: Awakenings x Reinier Zonneveld in de Ziggo Dome
Reinier Zonneveld in Ziggo Dome ANP

Naast Reinier en ANOTR, is opkomende techno-talent Kevin de Vries geboekt voor de vrijdagen. Hij zal samen met Kölsch draaien.

Headliners van Coachella

Zoals je van Coachella gewend bent, staan de bekendste artiesten van het moment daar ook dit jaar weer op het podium. Zo treedt Lana del Rey op. Tyler, The Creator en Doja Cat zorgen voor een flinke portie hiphop, samen met Ice Spice en Lil Yachty.

Daarnaast zal Jungle te zien zijn. Zij braken dit jaar door met het nummer ‘Back on 74’. Qua buitenlandse dance-acts zit het ook wel goed. Onder andere Peggy Gou, Charlotte de Witte, Mall Grab en Purple Disco Machine staan op de line-up.

Wil je erbij zijn? Zet dan een wekker om 11:00 aanstaande vrijdag, want dan gaat de ticketverkoop van start via de site van Coachella.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.