Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Food 3 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Kom maar door – deze 3 cocktails serveer je in een grote kan

“Als ik een feestje organiseer wil ik graag uren in de keuken staan en om de vijf minuten een nieuw drankje voor iemand halen,” said no one ever. Met deze cocktails, gespot bij ons Belgische zusje, pak je beide problemen tegelijk aan: ze zijn snel klaar en je maakt ze in een grote kan zodat je gasten lekker zelf hun drank kunnen pakken.

Zomerse cocktails in een kan

Disclaimer: aangezien wij niet weten hoe groot je kan is, hebben we hier geen hoeveelheden bijgezet. Gebruik je gezonde verstand en zorg dat alles een beetje in verhouding is. Meaning: als het grootste deel van de inhoud uit sterke drank bestaat en niet uit ijsblokjes of frisdrank, dan doe je iets goed fout. Nog een tip: zorg dat je bekertjes niet te groot zijn, anders zijn je gasten in no time hartstikke dronken en kan jij weer aan de slag met een nieuwe kan (en een emmer met water en sop).

1. Zomerse punch

Giet een bodem wodka in je kan en doe daar (veel) schijfjes komkommer bij. Je kunt dit een paar dagen van tevoren doen en de komkommers laten weken, of je doet het gewoon wanneer de eerste gasten voor de deur staan. Schenk er dan wel meteen wat citroensap bij, een beetje suikersiroop en wat schuimwijn.

een cocktail maken in een grote kan

2. Een enorme Margarita

Een shitload aan ijsblokjes, verse limoen, tequila (hier wordt het gevaarlijk) en Triple Sec. Reken hier twee delen tequila voor één deel Triple Sec en houd in gedachten dat dit een errug sterke cocktail is. Je kunt ‘m eventueel verdunnen met bruiswater.

een cocktail maken in een grote kan

3. Pimm’s Cup in een kan

Pimm’s Cup is een typische Britse zomercocktail. Je maakt ‘m met de kruidig-fruitige Pimm’s-likeur en je voegt daar ginger ale, 7 Up of Canada Dry aan toe. Het leukste is echter het versieren van de kan (geldt voor elke cocktail trouwens): die gooi je vol met een heleboel fruit. Voor de luie donders: een zak diepvriesfruit is prima en werkt ook meteen als ijsblokjes. Win-win!

een cocktail maken in een grote kan

Meer inspiratie nodig of heb je een drankprobleem? Dan kan je altijd een cocktail met rum uitproberen.

NSMBL.be

Reageer op artikel:
Kom maar door – deze 3 cocktails serveer je in een grote kan
Sluiten