Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 3 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo ben je binnen no time vrienden met collega’s van je nieuwe baan

Als je net een nieuwe baan hebt, voelt het contact met je collega’s nog wat onwennig. Het zijn hartstikke leuke mensen, maar jij moet je plek in het team nog vinden. Iedereen heeft hier last van, no worries. Wij hebben wat tips voor je waardoor jij binnen no time en goede band opbouwt met je kersverse collega’s.

Naast dat het onwijs gezellig is als je collega’s ook vrienden worden, is het ook goed voor je gezondheid. In 2016 is bewezen dat een goede band met je collega’s zorgt voor een betere fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast presteer je ook nog eens beter wanneer je goed in het team ligt. Best logisch eigenlijk, want zo voelt werk minder als ‘werk’. Des te meer reden om te bonden met je collega’s. Wie weet ben jij binnenkort wel werknemer van de maand. We zetten een aantal tips op een rij waarmee je binnen no time vrienden bent met je nieuwe collega’s.

1. Doe mee aan de activiteiten

Veel bedrijven organiseren zo nu en dan activiteiten voor het personeel, doe hieraan mee. Vaak klinkt zo’n activiteit een beetje suf, we know. Maar bedenk dat er naar dit soort activiteiten altijd mensen komen die openstaan voor contact met nieuwe collega’s, dat zijn precies de mensen die jij nu nodig hebt.

2. Shine op de borrel

Grote kans dat jouw bedrijf een vrijdagmiddagborrel geeft. Neem een drankje en laat je van je gezelligste kant zien. Als er geen vrijmibo is, stel dan voor om in een café in de buurt een borrel te doen. Drank is lang niet altijd de oplossing, maar soms wel.

3. Doe een work-out na werk

yoga, er zijn vast wel mensen die dit doen. Stel jezelf voor aan deze sportievelingen en ga eens met ze mee. Hierdoor werk je aan je lichaam en aan de band met je collega’s, winning. Zijn er geen fanatiekelingen in het bedrijf? Zoek dan zelf een leuke gym op in de buurt en stel dit voor aan je collega’s.

4. Help wat mee in het bedrijf

Zelfs de kleinste dingetjes zorgen voor contact met je kersverse collega’s, denk hierbij aan het uitruimen van de vaatwasser of het opruimen van de keuken. Het hele bedrijf komt langs de keuken en zo zorg je dat iedereen je gezicht ziet en maak je praatje met alle medewerkers.

Het laatste wat we je op het hart willen drukken is wees jezelf, meer dan dat kan je niet doen. Wil het bonden niet helemaal lukken? Check dan onderstaand artikel voor plan B.

LOL – 15x de beste excuses om niet naar je werk te hoeven gaan

Hello Giggles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo ben je binnen no time vrienden met collega’s van je nieuwe baan
Sluiten