Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 9 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze 10 types collega’s heb jij sowieso op kantoor zitten

Je collega’s zie je vaak. Soms zijn je collega’s zelfs de mensen die je het vaakst ziet in de week. Dat zorgt ervoor dat je ze redelijk goed kent. Zo goed zelfs, dat je precies deze verschillende kantoortypes kan onderscheiden.

Verschillende types collega’s

De dynamiek in een groep collega’s is altijd verschillend. Iedereen heeft andere persoonlijkheden en dat zorgt ervoor dat een team goed samenwerkt. Of juist niet, natuurijk. Zeker weten dat jij de volgende types herkent in de collega’s. Weet je ook welk type je zelf bent?

1. De vroege vogel

Vraag je je ook wel eens af of deze persoon nu wel of niet overnacht op kantoor? De vroege vogel is altijd als eerste daar. Maar echt, al-tijd. Heeft hij of zij een dealtje gesloten met de conciërge van het gebouw om eerder naar binnen te kunnen? Je gaat er nooit achterkomen, want het is onmogelijk om er eerder te zijn dan zij.

2. Degene die altijd klaar is voor happy hour

Maakt niet uit of het nu maandag is of niet, deze collega is altijd down om een drankje te doen na vijven en stelt dit dan ook altijd voor. Waarom je dit weet? Omdat jij stiekem de persoon bent die precies naast diegene zit aan de bar. Maakt niet uit, we verklappen je geheim niet. Het is ook lastig om nee te zeggen tegen een cosmopolitan.

3. De persoon die standaard te laat is

Je bent niet de persoon die een ander erop aan gaat kijken, maar er is geen ontkomen aan die collega die elke ochtend als kip zonder kop richting het bureau rent. Met een cappuccino in de ene hand en de fietssleutels nog in de andere hand, iemand moet altijd de laatste zijn. Ach ja, de struggle is real.

4. De collega die altijd een lunch met Michelinster-waarde mee heeft

Op de middelbare school was degene met cake ook altijd het populairste kind van de dag. Nu is de voornaamste emotie die je krijgt jaloezie, bij het zien van de overdreven lekkere lunch van je collega. Hoe hij of zij er elke ochtend tijd voor heeft om het te bereiden, dat is een mysterie.

5. De bezige bij

Natuurlijk hoort eigenlijk iedereen dit type te zijn, maar er is altijd één collega die de hele dag van hot naar her rent, pratend aan de telefoon. Of die collega nu echt zo druk is, kan je niet zeggen. Het ziet er in ieder geval wel goed uit.

6. Degene die altijd super duper blij is

Heb je dan nooit een off-day? Deze collega lijkt altijd goede zin te hebben, en is altijd super wakker. Deze persoon neemt precies dezelfde koffie als jij, maar jouw energielevel is er niet mee te vergelijken. Deze collega is top, want hij of zij zorgt altijd voor goede zin bij iedereen.

7. De lolbroek

Iemand moet werk leuk maken, toch? Gelukkig heb je bijna altijd wel een kantoorclown op de werkvloer rondhangen, die ervoor zorgt dat iedereen elke dag even heeft gelachen. Of het nu tijdens de pauze is, of tijdens een meeting. Deze collega zorgt altijd voor een beetje humor.

8. De collega die altijd weet waar de thee te vinden is

Er is altijd iemand tussen je collega’s die weet waar alles te vinden is en hoe alles werkt. Of het nu gaat om thee, paperclips of hoe je papier uit te printer krijgt, dit is je go-to persoon.

9. De stiekeme slaper

Er is iemand in je nabije omgeving op kantoor die op dit moment aan het tukken is. Maakt niet uit of het bij de printer is, in de keuken of stiekem onder het bureau. Je hebt altijd een collega die even snel zijn of haar ogen dicht kan doen, zonder dat iemand het doorheeft.

10. De moederbeer

Deze collega is heel belangrijk, want hij of zij zorgt ervoor dat iedereen oké is. Gaan jullie samen lunchen? Deze collega zorgt ervoor dat iedereen bestek heeft. Heb je hoofdpijn? Hij of zij heeft paracetamol. Zit je even niet zo lekker in je vel? Deze persoon loopt een rondje met je.

Reageer op artikel:
Deze 10 types collega’s heb jij sowieso op kantoor zitten
Sluiten