Anouk Kemper
Anouk Kemper Fashion 17 sep 2014
Leestijd: 3 minuten

Trends voor Dummies: hippe Fjällräven rugzakjes

Hij zei: “Heb je nou een rugzakje om?” Zijn toon hield het midden tussen ontsteltenis en moedeloosheid. Ik legde de tas op tafel, hij haalde hem daar meteen weg. “Geef maar hier. Dan leggen we je rugzakje onder de tafel, zodat niemand hem hoeft te zien.” (Die avond zijn we uit twee kroegen gezet, omdat hij het personeel “per ongeluk” had beledigd.)

Mijn liefde voor de rugzak is nooit verdwenen. Ik heb er minstens tien. Bijvoorbeeld van Herschel, Dakine, Brooklyn Industries, Deena & Ozzy en dan nog een paar ondefinieerbare gevalletjes. Maar mijn collectie is niet compleet. Al maanden hunker is naar een nieuw rugzakje. Ik weet al precies welke het worden moet: een Fjällräven Kanken. De kleur, daar ben ik nog niet over uit. Er is alleen één probleem: volgens mij is de Fjällräven Kanken heel erg geweest.

En ja, dat zit mij dwars. Toch wel. Als het op rugzakken aankomt ben ik namelijk altijd een early adapter in plaats van een volger. Toen ik een Herschel kocht, wist niemand nog hoe hip en tof dat eigenlijk was. Ook heb ik nooit iemand gezien met mijn rode buddy van Brooklyn Industries. Anderzijds, mijn moeder kocht vrijwel tegelijkertijd met mij een Dakine, maar die dingen hebben dan ook een lekker formaatje.

Nu twijfel ik dus over mijn nieuwe rugtas. Niet alleen over de al dan niet vergane hipheid van het model, maar ook over de rugtas an sich. Over minder dan een maand ben ik 28 jaar. Word ik niet een beetje te oud voor een tasje op mijn rug; een veredeld knapzakje? Ik bedoel, laatst moest ik voor de zoveelste keer mijn ID laten zien in de supermarkt, omdat ik een fles wijn kocht. Gewoon een fles goede, rode wijn hè, geen fles Passoa of zo. Op zo’n moment helpt het niet om een rugzakje te dragen.

Mijn zusje van 22 heeft Fred. Zo noemen we hem. Het is een schitterende, leren tas van Fred de la Bretonière. Ze kocht hem jaren geleden van haar eerste geld dat ze had verdiend met koffie zetten bij Bagels & Beans. Elke keer ben ik blij om Fred te zien. Hij geeft mij en mijn zus cachet. Dat is gewoon heel prettig.

Daarom richt ik mij nu op een tas die dat ook voor mij kan doen. Eentje die ik “lekker noncha” aan mijn arm kan hangen. En niet verstopt hoeft te worden onder een tafel.

Mijn naam is Anouk Kemper, 27 jaar. Ik weet best veel, maar niet van mode. Als zelfs je mannelijke vrienden opmerken dat je altijd dezelfde trui draagt, dan weet je: hier gaat iets niet goed. Maar mode is gewoon moeilijk. Net als alle overige trends. Lees hier hoe ik mij verbaas over alles wat ik om me heen zie.

Onder de noemer ‘Het leven is best wel slick, maar je moet zelf het filtertje aanbrengen’ ben ik nu ook te vinden op Instagram. Mijn naam is @aanoekkemp. Korte verhalen schrijf ik ook en die kun je hier lezen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Trends voor Dummies: hippe Fjällräven rugzakjes
Sluiten