Lange vlucht op de planning? Zo maak je het jezelf zo comfortabel mogelijk in het vliegtuig

Stap jij binnenkort weer in zo’n vliegende buis op weg naar een mooie bestemming. Op vakantie gaan is leuk, maar soms is de vliegreis erheen een ware hel. Zo’n beroerde vlucht is een slecht begin van de vakantie. En je weet wat ze zeggen, een goed begin is het halve werk. Daarom leggen we uit hoe je het jezelf zo comfortabel mogelijk maakt tijdens een vlucht.

Zo maak je het jezelf zo comfortabel mogelijk in het vliegtuig

Of het nu voor werk is of voor eigen plezier: je brengt de vlucht het liefst zo aangenaam mogelijk door. En van het geweldige comfort of de excellente keuken in het vliegtuig hoef je het niet te hebben. Het voelt misschien alsof je daar hoog in de wolken niets anders aan die ellendige situatie kan doen, dan gewoon je tijd uit te zitten. Maar niets is minder waar, dankzij de volgende tips is jouw volgende vlucht comfortabel.

1. Strek en loop

Wie kantoorwerk doet kent het wel, na een tijdje zitten wil je even een stukje lopen en je ledematen strekken. In het vliegtuig is dit niet anders, ook hier moet je af en toe een beetje bewegen. Niemand kijkt je raar aan als je een paar keer het gangpad heen en weer wandelt.

2. Kies de juiste kleding

We willen allemaal wel stijlvol voor de dag komen, daar gaan we niet over liegen. Toch bewaar je die perfect gestylede Instagram-outfit liever voor een beter moment. Haal de allerchillste outfit die je hebt uit de kast en trek deze aan. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig.

3. Neem leuke spullen mee om jezelf te vermaken

Urenlang muziek luisteren wordt ook saai, neem daarom wat vermaak mee op pad. Denk aan een oogmasker of een kleedje, want slapen is ook vermaak. Dit is ook het ideale moment om eens een boek of tijdschrift open te slaan.

4. Strekken op je plek

Het komt weleens voor dat je je stoel niet mag verlaten, bijvoorbeeld als er turbulentie is. Dan is het alsnog mogelijk om een beetje te rekken en te strekken op je plek met de volgende oefeningen.

  • De nek stretch: kin omlaag en rol langzaam jouw hoofd van de ene naar de andere schouder.
  • Pols cirkels: draai je polsen een tijdje lang beide richtingen op.
  • Schouder cirkel: rol je schouders naar voor en naar achter tot ze ontspannen voelen.
  • Arm over schouder stretch, pas op voor je buren met deze.
  • Heup stretch: plaats je linkervoet op je rechter knie en duw je linker knie zachtjes naar beneden, en andersom.

5. Comfort food

Niets biedt zoveel troost als lekker eten. Neem daarom een goed gevulde snack bag mee het vliegtuig in, om je verdriet van de ellendige vlucht een klein beetje te verzachten.

Wil je het voor het cabinepersoneel ook wat aangenamer maken? Aan de volgende dingen ergeren zij zich het meest, dus wees niet die persoon.

Hello Giggles

Reageer op artikel:
Lange vlucht op de planning? Zo maak je het jezelf zo comfortabel mogelijk in het vliegtuig
Sluiten