Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 16 jun 2020

Tijd voor je coming out? Misschien een FAQ de perfecte manier voor jou

Hoewel Nederland een vrij land is, kan uit de kast komen ontzettend spannend zijn. Misschien vind je het hoog tijd voor je coming out, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen.

That’s where we come in (of eh, out). Wie weet is een FAQ-documentje wel iets voor jou. Een wat? I know, het klinkt misschien gek, maar give it a try.

Je coming out

Het belangrijkste is – nog voordat je beslist aan wie je wat wanneer vertelt – dat je bij jezelf begint. Zie je coming out als dé manier om van jezelf te leren houden. Je kiest immers voor je eigen geluk, je eigen gevoel en je eigen identiteit.

Ook belangrijk: doe het op je eigen tempo en vertel het aan wie jij wil. Je hoeft het niet direct op Instagram te gooien zodra de familie het weet. Vertel het wanneer het goed voelt voor jou. Je coming out zal ook een stuk makkelijker gaan als je jezelf helemaal hebt geaccepteerd.

FAQ

Klaar voor je coming out, maar weet je nog niet helemaal hoe je het wil aanpakken? Het uitschrijven is dan misschien een goed idee. Een FAQ-documentje maken zorgt er niet alleen voor dat jij de controle hebt over alle informatie die je deelt, maar ook dat eventuele vragen worden weggenomen én het maakt de gesprekken die erna volgen een stuk makkelijker.

Op Twitter zagen we deze variant van een coming out voorbij komen. Eerlijk is eerlijk: het is geniaal bedacht. Oordeel zelf:

Ook een FAQ-documentje maken voor je coming out? Zo kun je te werk gaan.

Zo maak je zelf een documentje

Klinkt een FAQ als een juiste manier voor jou? Dan is het tijd om zelf eentje te maken. Het fijne is dat je zelf kunt kiezen hoe veel (of weinig) informatie je deelt. Wat in ieder geval handig is om mee te nemen zijn de volgende punten.

1. Vertel hoe je je seksualiteit beschrijft

Als je biseksueel bent, kun je dus opschrijven dat je biseksueel bent en dat ‘bi’ er een afkorting voor is.

2. Wat betekent het?

Vervolgens kun je wat dieper ingaan op wat het inhoudt. In het geval van biseksualiteit, betekent het dat je je aangetrokken voelt tot zowel mannen als vrouwen.

3. Maak het jezelf comfortabel

Je hoeft er natuurlijk niet een al te serieus documentje van te maken, als je het juist luchtig wil houden. In dat geval kun je ook grappige vragen bedenken, zoals je celeb crushes en hoe je erachter bent gekomen. Gebruik de tweet als inspiratie en zet hem op. You got this.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tijd voor je coming out? Misschien een FAQ de perfecte manier voor jou
Sluiten