Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 18 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

3 tekenen dat de communicatie tussen jou en je partner slecht is

Inleiding

Liefde, vertrouwen en goede communicatie zijn essentieel voor een goede relatie. Zitten de eerste twee dingen helemaal snor, maar twijfel je of jullie communicatie ook smooth genoeg is? Deze tekenen van slechte communicatie moet je niet negeren.

Slechte communicatie

Een heldere en fijne manier van communiceren met je partner is super belangrijk in een gezonde relatie. Toch is slechte communicatie soms moeilijk te herkennen en sluipt het er een beetje in. Als je hier geen aandacht aan besteedt zou het zomaar zo kunnen zijn dat dingen escaleren en het een heel stuk moeilijker wordt om discussies uit te spreken.

Relatie expert Susan Winter zegt: “A healthy format for communication is essential to partnership growth and ongoing happiness. There will be many conflicts that arise over the course of a relationship. Establishing a respectful and effective style of communication allows for functional conflict resolution.”

We weten allemaal wel hoe het voelt om een onenigheid te hebben met iemand die maar niet opgelost wordt omdat de manier van communiceren gewoon niet lekker werkt. Als je niet op dezelfde lijn zit met je partner, is de kans groot dat communicatieproblemen vaker zullen voorkomen in de toekomst. Hier moet je daarom voor uitkijken.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
3 tekenen dat de communicatie tussen jou en je partner slecht is
Sluiten