Redactie
Redactie Love & Life 17 sep 2020

Ben je competitief? Waarom dat echt niet alleen maar negatief is

Ben jij graag iemand die altijd alles wil winnen, ook als het om een onschuldig potje Ganzenbord gaat? Dan ben jij een competitief persoon. Vaak genoeg wordt dit gezien als een vermoeiende en soms wat heftige eigenschap om te hebben, maar het is zeker niet alleen maar negatief.

Iedere eigenschap is wel om te zetten in iets positiefs. Competitief zijn kan erg goed uitpakken in je carrière en persoonlijke ontwikkeling. Het is namelijk een eigenschap waardoor je alles uit jezelf kan halen.

> 7 unieke eigenschappen op je cv waar werkgevers naar zoeken

Een productieve eigenschap

Een competitief persoon wil graag alles zo goed mogelijk en zo snel mogelijk voor elkaar hebben en inleveren. Snel werken gaat soms ten kosten van de kwaliteit, maar het goed doen is net zo belangrijk voor een competitief iemand. Je hebt vaak een strakke planning, haalt al je deadlines en zorgt ervoor dat dingen gedaan worden door jezelf of andere mensen. Dat maakt jou ook de perfecte leider van een groep.

Maak jezelf een beter persoon door competitief te zijn

Als competitief persoon kun je alles uit jezelf halen, want je bent zelf je grootste concurrent. Tijdens je werk kun je analyseren waar je in te kort schiet en hieraan werken om in het vervolg minder fouten te maken en nog sneller te zijn. Hierdoor ben je constant bezig met aan jezelf werken en maak je snel progressie.

Werk wordt leuker

Ook kun je de werkzaamheden leuker maken door er een wedstrijd met jezelf van te maken. Zet een timer en spreek met jezelf af dat je het rapport binnen een uur af hebt. Als je het niet haalt, is dat een goed moment om voor jezelf te reflecteren op het werk dat je hebt gedaan. Het is leerzaam om te weten hoelang je precies nodig hebt voor bepaalde taken.

Laat jaloezie achter je

Helaas is competitief zijn niet altijd de beste eigenschap om te hebben. Vaak ben je dan namelijk ook een slechte verliezer en jaloers op mensen die het beter doen dan jij. Laat die jaloezie achter je. Probeer jezelf niet met andere mensen te vergelijken, maar blijf naar jezelf kijken en hoe jij jezelf kan verbeteren. Zie andere mensen als personen die je daarmee kunnen helpen.

Lees ook:  Grappig én spot on: deze online test vertelt je wat voor dier je op werk bent

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ben je competitief? Waarom dat echt niet alleen maar negatief is
Sluiten