Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Love & Life 13 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Problemen met concentratie op werk? Dat is verleden tijd dankzij deze vijf tips

Bij ons op de redactie schiet het volume nog wel eens omhoog en houden we van gezelligheid. Lachen, gieren, brullen is soms wat de klok slaat (met name op vrijdagmiddag met een glas wijn in de hand). Desondanks is september een drukke maand en laat onze concentratie juist nú een ver te zoeken zijn. Daarom gingen wij op onderzoek uit hoe onze concentratie op werk kunnen opkrikken. Naar eigen zeggen zijn we hier met vlag en wimpel in geslaagd dankzij deze vijf tips.

Concentratie op werk

Een goede concentratie op de werkvloer is niet voor iedereen weggelegd. Ben jij het type met oren op stokjes en altijd op de hoogte van de laatste roddels op de werkvloer, waar vervolgens je werk onder lijdt? Dat hoeft niet langer dankzij deze tips. Allemaal getest (en goedgekeurd) door onze redactie.

Dankzij deze vijf punten ga jij voortaan als een speer.

1. Zonder je af

Misschien een beetje saai, maar voor een betere concentratie is het goed om je af te zonderen van collega’s. Sluit jezelf op in een ruimte of hoek waar weinig afleiding is.

2. Neem bewuste pauzes

Plan van tevoren je pauzes in en ga bijvoorbeeld om 15 uur een koffie met wat lekkers te halen. Zo voel je je niet schuldig over dat je niet achter je bureau zit en ben je gemotiveerder om hard door te werken totdat deze ‘beloning’ volgt.

3. Deel je agenda in en hou je hieraan

Aansluitend op bovenstaand punt: maak aan het begin van je dag een to-do lijstje en deel je agenda hierop in. Op deze manier laat je je minder snel afleiden en ga je doelgerichter te werk. Aan het einde van de dag kan je veel punten van je lijstje afstrepen. Laat je dat nou net een goed gevoel geven.

4. Loop ‘s middags een rondje

Ben jij na de lunch vaak een beetje ingekakt? Frisse lucht kan veel doen voor je concentratie en inspiratie. Daarnaast wordt je van een beetje beweging wakkerder en kan je weer vol goede moed aan de slag, dus doe daar je voordeel mee.

5. De gouden tip: ga voor een active noise cancelling headphone

Bovenstaande tips hebben al gezorgd voor meer concentratie op de redactie, maar toen we active noise cancelling ontdekten schoot de output omhoog en werkten we harder dan ooit tevoren. Persoonlijk zijn we groot fan van de Bang & Olufsen Beoplay H9i.

Deze headhpone is niet alleen mooi, maar zit ook nog eens lekker. Waar we normaal wel eens hoofdpijn krijgen van een koptelefoon, sluit dit exemplaar naadloos aan. Helemaal afgezonderd ben je trouwens niet, want je hoort nog wel mensen praten op de achtergrond – alleen stoort het je niet en luister je niet hele gesprekken mee.

Lees ook: Zo kom je voor jezelf op op de werkvloer

Reageer op artikel:
Problemen met concentratie op werk? Dat is verleden tijd dankzij deze vijf tips
Sluiten