Over deze 7 dingen heb je geen controle dus laat het gaan

Het is wat het is. Dat zijn de woorden waar je naar moet leven. Sommige dingen zijn niet te beïnvloeden en in plaats van je erover op te winden, is het beter om het gewoon los te laten. Dit zijn zeven dingen waar je geen controle over hebt.

Laat het los

Sommige dingen in het leven zijn niet te beïnvloeden. Je vlucht wordt gecanceld, je wilt de liefde van je leven ontmoeten, je moet uren wachten op het openbaar vervoer en ga zo maar door. Het is heel makkelijk om hier mega chagrijnig van te worden, maar dat heeft echt totaal geen zin.

Voorkom die denkrimpels op je voorhoofd door de volgende dingen zo snel mogelijk los te laten. Ten slotte heb je alleen controle over jezelf op gebied van je beslissingen, je houding en je reacties. That’s it. Laat andermans problemen lekker voor wat ze zijn.

1. Verandering

Luister, het enige wat zeker is in het leven, is dat niks zeker is. Alles verandert altijd, zelfs de goede dingen. Aan de andere kant is het juist ook wel fijn dat niks hetzelfde blijft. Maar goed, genoeg zweverig gedoe. Hoe graag je ook controle wil hebben over de tijd, dat gaat niet.

Een nieuwe dag komt vanzelf en daar kan je helemaal niks aan doen. Het enige wat je kan doen om je eigen leven zo fijn mogelijk te maken, is het lekker op je af laten komen. Scheelt je een hoop kopzorgen.

2. Het weer

We hebben vast en zeker allemaal weleens met onze handen in het haar voor de kast gestaan ‘s ochtends, omdat we ervan overtuigd waren dat het lekker weer zou worden. Nu blijkt het ineens omgeslagen te zijn en gaat ons humeur ook omlaag. Waarom? Het weer verandert constant, dus ermee zitten is iets wat je totaal niet verder gaat helpen.

Laat een regenachtige dag niet jouw eigen stemming somber maken. Probeer flexibel te zijn en je plannen aan te passen wanneer dit nodig is. Zou je gaan picknicken met je vrienden? Pak dan gewoon een filmpje in de bioscoop.

3. Verkeer

Het verkeer, of het nu met openbaar vervoer is of op de snelweg, past zich niet aan omwille van jouw plannen. Als je stiekem al iets te laat van huis wegging, lijkt het altijd precies het moment te zijn waarop je hele route vertraging heeft.

Dan is het mogelijk om de hele route als een stekker te balen en binnensmonds op iedere voorbijganger schelden, maar daar schiet je precies nada mee op. Je komt er wanneer je er komt, het is nu te laat om te stressen.

4. Het verleden

Nog zo’n klassiek voorbeeld van een onderwerp waar we massaal om kunnen stressen. Het verleden is niet meer te veranderen, dus er constant over nadenken is ook niet bepaald bevordelijk. De tijdmachine waar rapper Dio het altijd over heeft, gaat er voorlopig niet komen.

Het enige waar je controle over hebt als het aankomt op het verleden, is jezelf. De manier hoe je omgaat met gebeurtenissen uit het verleden en de dingen die je ervan leert, zijn belangrijk. Je hebt niks aan constant ‘had ik maar…’ te denken.

5. De toekomst

Waar het verleden volledig uit je handen is, is de toekomst ook niet beïnvloedbaar. Je mag dan wel een vijf jaren plan willen maken, maar er gaat sowieso iets gebeuren wat roet in je eten gooit. Leer om de toekomst op je af te laten komen en focus op waar je op dit moment staat.

6. Andermans gedachtegang

Uiteraard wist je al wel dat je andermans gedachten niet kan beïnvloeden, maar trek andermans gedachten dan ook niet aan. Wat boeit jou het wat je buurvrouw ervan vindt dat je elke ochtend bij dat koffiezaakje een stuk bananenbrood haalt.

Daarnaast zijn er ook veel mensen die hun gevoel af laten hangen van anderen. Bijvoorbeeld een relatie waarin de ander zich slecht voelt en jij gaat invullen voor de ander waardoor dat komt. Of je hebt een discussie met iemand en de ander wordt het maar niet met je eens. Het enige wat je in dat soort situaties wel kunt aanpassen, is de manier waarop je ermee omgaat.

7. Andermans geluk

Ook andermans geluk is niet iets wat in jouw handen ligt. Natuurlijk moet je je vrienden zo nu en dan laten lachen met een domme meme of je ma mee uiteten nemen wanneer ze gestrest is. Maar uiteindelijk is het voor jou niet mogelijk om andermans geluk te bepalen.

Je gaat constant moe zijn als je je de hele dag opwindt over dingen waar je helemaal geen controle over hebt. Je bent een mens en het leven verandert continu. Dus, zoals Elsa zou zeggen: Let it go.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Dit zijn blijkbaar dé 7 dingen waar je gelukkig van wordt

Elite Daily

Reageer op artikel:
Over deze 7 dingen heb je geen controle dus laat het gaan
Sluiten