Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 28 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

7 manieren om nu meteen controle over je eigen leven te nemen

Jouw leven is jouw leven. Soms heb je van die periodes waarin je merkt dat anderen beslissingen voor jou maken, in plaats van jijzelf. Als je de laatste tijd hebt gemerkt dat je niet helemaal achter je manier van leven staat, lees dan snel verder.

Neem controle over je leven

Als je merkt dat je de laatste tijd maar gewoon iets doet en je niet weet waarom je bepaalde keuzes maakt, dan gaat er iets niet helemaal goed. Gewoon maar met de flow meegaan, is iets wat je op de lange termijn niet gelukkig gaat maken. Dit zijn manieren om controle terug te nemen over je leven.

1. Sta vroeg op

Vroeg opstaan klinkt misschien als iets wat niks te maken heeft met je eigen leven leiden, maar toch is het een belangrijke stap. Don’t get us wrong, wij houden ook van uitslapen op een zaterdag. Als je alles uit je leven wilt halen is het belangrijk om vroeg op te staan en het meeste uit je dag te halen.

2. Houd mensen verantwoordelijk

Een groot aspect waaraan je kan merken dat je geen controle over je eigen leven hebt, is wanneer mensen over je heen lopen. De confrontatie aangaan is niet iets waar je nou bepaald zin in hebt. Maar wanneer je het aangaat, en het blijkt goed uit te pakken, voel je meteen in charge van je eigen leven.

Dit zorgt ervoor dat je respect krijgt van mensen wat in de toekomst ook heel belangrijk is. Heb je een vriendin die steeds weer jullie afspraken afzegt? Zeg er iets van. Laat iedereen merken dat ze niet met je moet fucken.

3. Deel je mening

Je mening is belangrijk en doet ertoe. Dus spreek het ook uit. Dit is een groot onderdeel van controle krijgen over je leven, want het is niet altijd vanzelfsprekend om je mening eruit te gooien.

Soms is het natuurlijk wel beter om je mond goed dicht te houden, maar voor jezelf opkomen door je mening te delen is een echt powermove.

4. Hak knopen door

Gedurende je hele leven moet je constant beslissingen maken. Waar je wilt wonen, wat je wilt studeren, wat je wilt eten, ga zo maar door. Grote beslissingen en kleine beslissingen, elke dag moet je keuzes maken.

Als je je leven onder controle wilt hebben, is het cruciaal dat je leert om knopen door te hakken. Niet te veel nadenken, maar gewoon doen. Koop die schoenen dus gewoon.

5. Focus je op je flappen

Je leven zelf leiden betekent, net als Beyoncé, ook financieel onafhankelijk zijn. Als dat je lukt, heb je je leven al zo goed als onder controle. Zeker net nadat je bent afgestudeerd is de kans negentig procent dat je blut bent. Laat dat je niet demotiveren om je financiële zaken op orde te krijgen. Get that paper, girl.

6. Word comfortabel met alleen zijn

Om je allerbeste leven te kunnen leiden is het belangrijk om dit cliché te leren. Je weet allang dat het belangrijk is om goed alleen te kunnen zijn. Maar de realiteit ligt anders. Want oprecht gelukkig zijn met jezelf is lastiger dan je denkt. Je bent het merendeel van de dag met mensen, of het nu collega’s vrienden of familie zijn.

Een goede manier om comfortabel te worden met jezelf is door in je eentje een reis te maken. Je moet in ieder geval in contact staan met jezelf om je leven te ownen.

7. Weet wat je waard bent

Misschien heb je op dit artikel geklikt omdat je weet dat je aan jezelf en de richting van je leven twijfelt. Niet doen! Het is mega belangrijk om te weten wat je waar bent voordat je vooruit kan gaan. Want geloof ons, je bent de shit.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 manieren om nu meteen controle over je eigen leven te nemen
Sluiten