Lobke Killaars
Lobke Killaars Food 2 jan 2019

Heerlijke recepten voor courgettesoepen waar je maar geen genoeg van krijgt

In de winter heb je vaak toch andere cravings dan in de zomer. De zomer betekent hallo frisse salades en barbecuen tot je erbij neervalt, terwijl de winter schreeuwt om avonden gourmetten en kommen soep. Eén van de lekkerste soepen is toch wel courgettesoep. En laat de groene groente die hierin zit nou ook nog eens gezond zijn. Dit zijn de beste recepten waarmee je zonder moeite een 10/10 courgettesoep op tafel goochelt.

Courgettesoep recepten

Hoewel het hoofdingrediënt van de courgettesoep bij alle recepten hetzelfde is, zijn er op het internet verschillende varianten op deze smakelijke soep te vinden. Dit zijn de recepten die jij wilt uitproberen.

Soep met zalm

courgettesoep recepten 01

Deze romige soep bevat een ontiegelijk lekker stuk zalm. Nu is zalm altijd een goed idee, maar bij deze soep is het echt de kerst op de taart.

Soep met geitenkaas

courgettesoep recepten

Bij deze gezonde courgettesoep gaat het vooral om het stuk brood dat ernaast ligt. Deze bevat kekke ingrediënten zoals geitenkaas en dadels waardoor het geheel net dat tikkeltje specialer is.

Soep met doperwten

courgettesoep recepten 03

Deze soep is lekker origineel. Naast een hoop courgettes voeg je ook nog een andere groente toe aan het geheel: doperwten. De final touches regel je vervolgens met fetakaas en citroenrasp.

Romige soep

courgettesoep recepten 04

Als we de site mogen geloven, staat dit gerecht binnen een half uur op tafel. Dat is zelfs voor de luie kokers onder ons nog goed te doen. Eet je alleen, dan kan je nog een hele lading soep bewaren voor de volgende keer.

Soep met spekjes

courgettesoep recepten

Geen zin in vis? Die zalm kan je ook vervangen door een lading spekjes toe te voegen aan je soep. Daar wordt het geheel misschien niet gezonder op, maar wel lekkerder.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Vegetarische erwtensoep die lekkerder is dan je oma’s snert

Reageer op artikel:
Heerlijke recepten voor courgettesoepen waar je maar geen genoeg van krijgt
Sluiten