Redactie
Redactie Love & Life 30 jan 2019

Creatievelingen opgelet: de Apple Store biedt vanaf nu gratis cursussen aan

Bij de Apple Store denk je waarschijnlijk vooral aan het kopen van een iPhone, MacBook of ander apparaat. Toch is er veel meer te beleven. Wist je namelijk dat Apple gratis cursussen en workshops aanbiedt? Van fotografie tot fitness. Je kunt je gratis ontwikkelen allerlei verschillende gebieden.

Apple noemt dit programma ‘Today at Apple’ en het bestond al een jaartje. Nu gaat de iPhone-maker het aantal cursussen en workshops fors uitbreiden. Tijd om kennis te maken met het nieuwe aanbod.

Van fotografie tot muziek en fitness

De gratis groepssessies zijn gericht op de volgende vakgebieden: fotografie, video, muziek, programmeren, design en gezondheid & fitness. Het is Apple’s doel om creativiteit te stimuleren en een groepsgevoel aan de winkels toe te voegen. Today at Apple wordt nu met veel extra workshops en meer uitgebreid, ook in Nederland en België.

Nieuwe en duidelijkere indeling

Today at Apple werd in 2017 gestart, maar was een beetje rommelig. Vaak was er verwarring over het niveau van cursussen. Nu komt Apple met een simpele indeling die zowel voor beginners als gevorderden duidelijk is:

  • Skills: cursussen die de basis van een onderwerp leren.
  • Walks: wandelingen om je geleerde skills in de praktijk te brengen.
  • Labs: workshops die een geavanceerd onderwerp behandelen.

Over walks gesproken, die waren erg populair dus heeft Apple een aantal nieuwe wandelingen toegevoegd. De fotografiewandeling – waarbij je met een groep door de stad loopt om je fotografieskills te verbeteren, leuk om je Instagram-game te verbeteren – is versimpeld en nu los van de videowandeling. Ook is er een nieuwe wandeling die zich richt op uit de vrije hand schetsen, architectuur fotograferen en kleuren ontdekken. Ook nieuw is de wandeling rondom health en fitness en gemotiveerd blijven. Fijn voor wie waarde hecht aan een gezonde levensstijl.

Daarnaast zijn een aantal nieuwe cursussen met experts uit het vakgebied samen opgezet. De cursus ‘beats maken’ is bijvoorbeeld samen met producer Swizz Beatz ontwikkeld en fitnessguru Jeanette Jenkins heeft de cursus ‘health en fitness’ gemaakt. Je leert dus van professionals en betaalt er geen cent voor.

Apple leent je gratis de nieuwste spullen

Nu denk je vast: “Oh, ja, makkelijk als verkooptruc”, maar niets is minder waar. Apple vereist niet langer dat je een eigen apparaat meeneemt. Het mag wel, maar als je geen (al te nieuwe) iPhone of iPad hebt, kun je er een lenen voor de cursus. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om tekenen met iPad Pro en Apple Pencil te ontdekken. Of meesterwerkjes te maken met de camera van de nieuwste iPhone. Als er een app nodig is, dan stelt Apple die op de leenapparaten beschikbaar. Het kost je dus écht helemaal niets.

Alle cursussen zijn gratis te volgen in de Apple Store, aanmelden kan via de website van Apple (NL / BE).

Reageer op artikel:
Creatievelingen opgelet: de Apple Store biedt vanaf nu gratis cursussen aan
Sluiten