Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 28 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Cultuur snuiven vanuit huis: 5 virtuele tours en voorstelling om vanaf de bank te volgen

Heb je Netflix en Videoland al uitgespeeld? Dan is het hoog tijd om cultuur te snuiven en je geest te verrijken. We horen het je denken: hoe doe je dat nu musea en theaters gesloten zijn? No worries, online zijn genoeg virtuele tours en voorstellingen te volgen.

Van online museumexposities tot een virtuele wandeling door het huis van Frida Kahlo: cultuur snuiven is nog nooit zo makkelijk geweest.

Cultuur snuiven vanuit huis

Wereldwijd hebben allerlei musea, concertzalen en tentoonstellingen hun deuren moeten sluiten. Voorlopig kun je dus niet oog in oog staan met de mooiste kunstwerken, maar dankzij de technologie is het wél mogelijk om een virtueel bezoekje te brengen aan musea en concertzalen. Wij verzamelden de leukste virtuele tours en voorstellingen voor je. Thank us later.

1. Frida Kahlo voorstelling

Voor wie het niet weet: de Mexicaanse Frida Kahlo was een echte powervrouw en geweldige kunstenares. Altijd al het beroemde Casa Azul (het huis waar de kunstenares woonde) willen bezoeken? Het kan. Hier zie je niet alleen schilderijen, maar ook foto’s, brieven, haar dagboek en de kleding die ze droeg.

2. Loop door het Rijksmuseum

Als je het over cultuur snuiven hebt, heb je het over het Rijksmuseum. En of je het Rijksmuseum nou al in levende lijve hebt bezocht of niet, er virtueel doorheen wandelen is next level. Altijd al achter het rode draadje willen stappen om kunstwerken van dichtbij te bekijken? Of willen weten hoe de kunstwerken stofvrij blijven? Op de website van het Rijksmuseum kun je een kijkje achter de schermen krijgen. Hier vind je het hele online programma.

3. Wandel door de mooiste nationale parken

Dankzij Google Arts and Culture is het mogelijk om door de mooiste nationale parken van Amerika te lopen. Mét een gids. En dat terwijl je lekker op de bank ligt te chillen. Doe de vijfdelige virtuele tour en ontdek vijf verschillende parken met de meest ongerepte natuur. Wedden dat je nog nooit zoiets moois hebt gezien?

4. Bekijk films met een maatschappelijk thema

Cultuur snuiven kan ook via films en documentaires. Via het filmplatform Cinetree kijk je een selectie van films en documentaires met maatschappelijke inspirerende thema’s. Normaal kun je dit aanbod alleen zien als je een abonnement hebt op de dienst, maar nu biedt Cinetree iedereen tot en met 6 april de mogelijkheid om deze films en documentaires kosteloos thuis te bekijken.

5. Broadway voorstellingen

Niet alleen musea moesten hun deuren sluiten, maar ook de musical- en theaterwereld staan stil. Gelukkig is er een platform, Broadway HD, waarop je 300 Broadway voorstellingen kunt zien, zoals Romeo and Juliet en Les Miserables. En je hoeft er niet eens je huis voor uit, hoe tof is dat.

Psst, je kunt natuurlijk ook van de bank af komen en thuis een goeie workout doen. Dit zijn de fijnste gratis apps.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Cultuur snuiven vanuit huis: 5 virtuele tours en voorstelling om vanaf de bank te volgen
Sluiten