Jaime Andreas
Jaime Andreas Post 17 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Handig – Zo zorg je ervoor dat je cv opvalt tijdens een crisis

In crisistijd is het lastig om aan een baan te komen. Daarom is het belangrijk dat jij opvalt tussen de vele sollicitanten bij banen die wel beschikbaar zijn. Om uitgenodigd te worden op een gesprek is het aller eerst belangrijk dat je cv opvalt en er echt uit springt, zodat jij gekozen wordt boven die vele anderen.

Een sterk curriculum vitae is eigenlijk altijd belangrijk. Tijdens een crisis is het alleen nog belangrijker hier zorgvuldig mee om te gaan en tijd aan te spenderen. Helaas heb je tegenwoordig niet meer genoeg aan een simpel word-document.

> Op zoek naar een nieuwe job? De do’s en don’ts voor een creatief cv dat opvalt

Zorg dat je cv opvalt met deze tips

1. Kort, maar krachtig

Een opvallend cv is kort, maar krachtig. Werkgevers willen een opslag kunnen zien wat ze aan jou hebben binnen hun bedrijf. Maak gebruik vaan een enkel A4’tje en wees zo beknopt mogelijk. Zet vaardigheden, kwaliteiten, opleidingen en ervaringen duidelijk onder elkaar met heldere koppen. Daar niet om de feiten heen en zeg waar het op staat.

Het is ook belangrijk om een strak netjes lettertype te gebruiken en een heldere duidelijke foto, zodat het document prettig is om te lezen.

2. Laat prestaties zien

Fijn dat jij je kwaliteiten en vaardigheden kunt noemen, maar laat op je cv ook prestaties zien die dit onderbouwen. Show, don’t tell. Je kunt net als iedereen wel zeggen dat je goed in teamverband kunt werken, maar waar blijkt dit uit? Heb je bijvoorbeeld ooit een belangrijk project geleid? Zet dit dan neer.

3. Zorg voor verbanden

In crisistijd kan het voorkomen dat je voor een baan gaat die niet aansluit bij jouw opleiding of opleidingsniveau. Pas je cv zo aan dat het duidelijk waarom je dan wel voor deze baan gaat.

Zet vaardigheden neer die bij die baan van pas kunnen komen en welke kwaliteiten jij bezit waardoor je een hoger werkniveau aankunt.

4. Onderscheid je van de rest

Je cv moet eruit springen tussen al die andere cv’s. Zoals eerder gezegd, kom je niet meer weg met een simpel Word A4’tje. Je moet net even wat meer moeite doen. Natuurlijk hoef je geen heftige vormgeving uit te voeren, maar het kan geen kwaad er iets leuks van te maken.

Denk aan een aparte kolom voor je foto en contactgegevens of lijntjes om verschillende delen op je cv van elkaar te scheiden. Dit zijn meer do’s en don’ts voor een creatief cv.

5. Alleen wat nodig is

Zet alleen neer wat echt nodig om een baan te krijgen. In tijden van crisis hebben werkgevers niet alle tijd om ook over jouw vele hobby’s te lezen. Alleen als je hobby aansluit bij de baan, anders heeft het niks te zoeken op jouw cv. Blijf gewoon bij wat nodig is om de baan binnen te harken. Op de werkvloer kun je altijd nog praten over je hobby’s.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Handig – Zo zorg je ervoor dat je cv opvalt tijdens een crisis
Sluiten