Tessa Ham
Tessa Ham Money 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit moet je dagelijks sparen om miljonair te zijn op je 65e

Stiekem dromen we er allemaal weleens van: miljonair worden. Hoe lekker zou het zijn om op je 65e financieel onafhankelijk wakker te worden? Om te kijken hoe realistisch dat is, rekende Business Insider uit hoeveel je per dag of per maand moet sparen.

We waarschuwen alvast: met de ontbrekende spaarrente op dit moment, moet je ook gaan beleggen wil je miljonair worden. Alleen met een bedrag opzij zetten ben je er nog niet. Je moet ook rendement op dat bedrag hebben om uiteindelijk die magische miljoen te bereiken. Maar over hoeveel inleg en hoeveel rendement hebben we het hier?

Dagelijks sparen

Business Insider maakte een schematische weergave van hoeveel geld je moet sparen. De tabel laat diverse opties zien op een rendement van 2, 3, 5 en 7 procent. Hoe vroeger je begint, des te minder je per dag hoeft in te leggen.

Bron:

Maandelijks geld opzij zetten

En hoe zit dat dan per maand? Bij de maandelijkse bedragen om te sparen zie je het best hoe realistisch het is om als ‘normaal’ persoon miljonair te worden.

Bron:

Hoe haalbaar is het om miljonair te worden?

Dromen mag natuurlijk altijd en naar meer financiële vrijheid toewerken door goed te sparen en te beleggen ook. Maar hoewel op papier miljonair worden zeker een mogelijkheid is, gokken we dat het in werkelijkheid, tenzij je een uitzonderlijk hoog inkomen hebt, niet echt haalbaar is.

Zo moet een 20-jarige zelfs bij 2 procent rendement meer dan 1.100 euro per maand opzij zetten en een 55-jarige (als hij/zij dan begint met sparen) ruim 7.500 euro. En dan is er nog niet eens rekening gehouden met belastingen.

Er is wel één les die we hieruit kunnen trekken: beleggen op de lange termijn is belangrijk als je rijk wil worden. Hoe jonger je begint, des te hoger het bedrag zal oplopen. Maar let op: beleg alleen met geld dat je niet per se nodig hebt.

Starten met beleggen? Zo pik jij een graantje mee van de winstgevende huizenmarkt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.