Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 5 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Zó maak je van je dagelijkse wandeling een heuse workout

Door al het thuiszitten – dankzij tante Corona – is de motivatie om naar de sportschool te gaan ver te zoeken. Plus daar bij op dat het vroeg in de ochtend nog pikkedonker is en de kaarsen om zes uur ‘s avonds weer aan mogen. Niet echt het ideale recept om eens lekker aan een workout te beginnen. Dat begrijpen wij natuurlijk als geen anders. Daarom delen we dé manier voor je om je dagelijkse wandeling om te toveren naar een heuse workout.

Winning.

Van je dagelijkse wandeling een workout maken

Grote kans dat je elke dag heerlijk geniet van je wandeling. Even tussen het thuiswerken door een frisse neus halen, of juist na een lange dag nog even de benen strekken is heel goed voor je body én mind. En hoewel een wandeling al een soort workout is van zichzelf, kan je door wat simpele aanpassingen er nóg meer uithalen.

En dat komt wat ons betreft als geroepen. Geen puf om aan die online workout te beginnen? Waarom haal je niet meer uit je wandeling, die je tóch al doet? Dit is hoe je dat kan aanpakken.

1. Denk aan een warming-up

Als je even een wandeling gaat maken, denk je natuurlijk niet aan een warming-up. Maar als je van je dagelijkse wandeling een workout wil maken, kan een warming-up hét verschil maken. Door de lichaam op te warmen, bereid je het als het ware voor op de wandeling en de eventuele oefeningen die je daaraan toevoegt.

Er zijn een aantal oefeningen die je kunt doen om je lichaam op te warmen voor je gaat wandelen. Een staande oefening om je core te trainen kan al voldoende zijn. Sta rechtop met je handen achter je hoofd en balanceer op één been. Breng vervolgens met je andere been (knie) naar je elleboog (als je met je rechterknie aan de slag gaat, moet je naar je rechter elleboog). Wissel af en doe een aantal sets, let’s say drie tot vijf, en je warming-up is klaar.

2. Voeg gewichten toe

Een makkelijke aanpassing is om gewichten toe te voegen. Dat kan je door een rugzak met gewichten (zoals boeken) op je rug te doen, of om handgewichten om te doen. Je denkt dat het misschien niet veel verschil zal maken, maar het zal je verbazen.

3. Voeg workout-oefeningen toe

Kom je langs een trap tijdens je wandeling? Perfect. Je kunt ook met jezelf afspreken om om de zoveel minuten een oefening toe te voegen aan je wandeling. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.

4. Beweeg je armen mee tijdens je wandeling

Geen zin om aparte oefeningen toe te voegen aan je wandeling? Dan kun je ook simpelweg je armen meebewegen. Het zal je verrassen hoe sneller (en daarmee krachtiger) je gaat wandelen als je je armen meebeweegt.

En nu we het toch over wandelen hebben. Wist je wel dat 10.000 stappen zetten per dag echt niet per se nodig is?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zó maak je van je dagelijkse wandeling een heuse workout
Sluiten