Redactie
Redactie Food 26 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Trend: Dalgona koffie is de nieuwste koffie hype (+ recept)

Waarschuwing: als je eenmaal kennis hebt genomen van deze foodtrend, kun je zo mogelijk aan niets anders denken. Dat is ten minste wat ons overkwam bij het zien van de eerste YouTube-video’s met Dalgona koffie. Maak kennis met de nieuwste koffietrend.

Dalgona koffie vindt zijn oorsprong in Zuid-Korea. Daar postte Youtube-influencer 뚤기ddulgi voor het eerst een video waarin hij Dalgona koffie maakt: koffie geïnspireerd op een Zuid-Koreaans toffeesnoepje. Die video ging al snel viraal en inmiddels is er zelfs een heuse #dalgonacoffeechallenge ontstaan. Maar wat is er nou zo speciaal aan?

Wat is Dalgona koffie?

Dalgona koffie is net even anders dan wat je van gewone koffie verwacht. Dalgona koffie bestaat voor het grootste deel uit koude melk, die wordt overgoten met een dikke laag opgeklopte, luchtige koffieroom.

Roer je de opgeklopte room door de koude melk, dan ontstaat een goddelijk luchtige koude koffie. Als je dacht dat cappuccino’s al heerlijk luchtig zijn, dan heb je duidelijk nog nooit een Dalgona koffie gedronken.

Hoe maak je Dalgona koffie?

Opvallend aan de koffie is de haast belachelijk eenvoudige bereidingswijze. Want waar je voor je specialty flat white eigenlijk behoorlijk gespecialiseerde apparatuur nodig hebt, kun je een luchtige Dalgona koffie gewoon thuis bereiden met een beperkt aantal, basic ingrediënten.

Wat heb je nodig? Neem twee eetlepels instant koffie (ja echt, het is belangrijk dat het om instant koffie gaat), twee eetlepels witte suiker en twee eetlepels water. Doe je deze ingrediënten in een kom en klop je ze luchtig met de standmixer, dan ontstaat een gigantisch luchtige, romige koffiemassa. Die massa schep je vervolgens op een glas dat voor tweederde gevuld is met koude melk. Et voilà!

Heb je geen standmixer? Dan zou je’t ook kunnen proberen met een garde zoals BuzzFeed-reporter Inga Lam. Het resultaat in principe hetzelfde, alleen heb je net iets meer geduld (en een stevige portie armspieren) nodig.

Waarom is Dalgona zo populair?

Google je even de term #dalgonacoffeechallenge, dan merk je al snel hoe populair de koffie inmiddels is geworden. Veel van die populariteit is waarschijnlijk te danken aan de enorme luchtigheid van het drankje. Ook de eenvoudige bereidingswijze verklaart ongetwijfeld een deel van de trend.

Ziet er lekker uit, hè? Wij zijn in ieder geval helemaal om.

Lees ook: 4 x waarom huidverzorgingsproducten met koffie hét geheim zijn voor een gezonde en zachte huid

Reageer op artikel:
Trend: Dalgona koffie is de nieuwste koffie hype (+ recept)
Sluiten