13 x de leukste date ideeën voor tijdens de feestdagen

Het draait natuurlijk allemaal om gezelligheid en liefde; daarom hierbij een lijst met tips die je in deze tijd van het jaar nog kunt doen wat meer tijd met elkaar door te brengen of gewoon omdat het gezellig is. Hieronder een lijst van date ideeën voor tijdens de feestdagen.

Date ideeën voor tijdens de feestdagen

1. Cliché maar oh zo leuk: schaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld naar een grote schaatsbaan gaan maar meestal ook in het centrum van grote steden schaatsen. Vergeet de glühwein niet.

2. Vooral liefde staat centraal tijdens deze dagen, dus doe samen iets voor een ander. Ga bijvoorbeeld helpen in een gaarkeuken of ga met een taartje op bezoek bij die eenzame buurvrouw.

3. Ga eens eten op een plek waar je nog nooit eerder geweest bent. Bij voorkeur iets dat een beetje verborgen ligt of simpelweg een beetje raar is. Vermijd hippe tenten.

4. Maak voor elkaar een afspeellijst met je favoriete kerstmuziek, of ga samen op zoek naar nieuwe nummers.

5. Ligt er sneeuw? Ga dan samen sleeën! Ligt er geen sneeuw dan kun je natuurlijk naar een indoor skibaan gaan om bijvoorbeeld samen te skiën, of een ritje in een tacky koets maken.

6. Neem een kook- of dansles samen.

7. Bezoek een kerstmarkt, haal een warme kop chocolademelk en ga alle mooie kerstetalages en -stalletjes af.

8. Wurm jezelf in een paar dikke dekens, maak een kampvuur en pak er wat marshmallows bij. Ga je liever niet naar buiten? Maak dan een dekenfort in de woonkamer.

9. Bezoek de Kerstman eens als volwassene en ga weer eens een mooie speelgoedwinkel binnen. Wedden dat je je weer 10 jaar oud voelt?

10. Maak samen mooie kerstornamenten voor bijvoorbeeld in de kerstboom of aan de muur. Hierbij enkele simpele DIY’s.

11. Ga naar een winterse film of mooi toneelstuk. Uiteraard inclusief bak popcorn of doos chocolade. Of allebei.

12. Maak een iglo of een sneeuwpop en houd een sneeuwballengevecht (mocht je ergens in een hutje in de Alpen zitten).

13. Gelovig of niet: het heeft absoluut iets magisch om een mooie kerk te bezoeken tijdens de feestdagen. Even een momentje totale rust en genieten van al het prachtige glas in lood.

Heb jij nog leuke tips?

Reageer op artikel:
13 x de leukste date ideeën voor tijdens de feestdagen
Sluiten