Originele dates die perfect zijn voor skere tijden

Shit. Heb je net een date gepland, is je geld foetsie. Naar een avondje uiteten kan je wel zwaaien met je handjes. En dat concert kan je beter ook even skippen. Niet getreurd: je hebt misschien weinig vermogen, maar er zijn genoeg dates die niks of een prikkie kosten. Net zo leuk, meer sparings.

Date ideeën wanneer je krap bij kas zit

De één heeft van sparen een hobby gemaakt, de ander heeft een groot gapend gat in de hand. Wellicht ben je aan het wachten op de heilige stufi? Of waren die schoenen van laatst toch stiekem iets te duur? Maar ze waren zo leuheuk. Geen man overboord: met deze date ideeën heb je een fantastische tijd – mits je gezelschap leuk is, of course -.

Skaten

Vroeger zag je overal skatende mensen. Tegenwoordig kom je dit uitgestorven ras een stuk minder tegen. Maar HOE leuk was skaten? Hoe leuk IS skaten? Dus hup, pak die oude skates uit de kast en rollen maar. Laat die date maar zweten.

Stad verkennen

Neem elkaar mee naar je favoriete stad en laat de ander de mooiste plekken zien. No moneyz om uitgebreid te lunchen? Neem je eigen nutellaboterham mee voor in het park of voor op een bankje. Kan gewoon.

Tattoos ontwerpen

Houden jullie beiden van lichaamsplaatjes? Pak potlood en papier er dan bij en ontwerp de mooiste designs. Je kan ook een stappie verder gaan en gelijk de tattoo shop binnenstappen. Is deze tip alleen niet meer zo #budgetproof.

Bucketlist maken

De bucketlist is de lijst der lijsten onder de lijstjes-fanaten. Niks leukers dan deze te bespreken met je lover – of wellicht toekomstige lover -. Misschien verdient die date van je wel een plekje op de lijst?

Op een markt staan

Als je denkt dat dit boring is, think again. Je hebt vast nog een lading kleding in je kast hangen die al maanden geen licht hebben gezien. Die verdienen wel een nieuwe eigenaar, niet?

Huur een kraam op bijvoorbeeld de IJ-hallen. Zorg dat jullie de verkoopmedewerkers van de dag worden en probeer samen de beste prijs te krijgen voor je mooie leren jasje. Aantrekkelijk wel, die onderhandelaar.

Zonsondergang kijken

Leg je kleedje neer, tover dekens en snacks tevoorschijn en doe. het. gewoon. Die zonsondergang kijken dan hè. Jij, je date en je snacks for life is eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een gezellige avond.

Twister spelen

Te dicht en knus tegen elkaar aan op een mat van twee vierkante meter. En dan ondertussen ook nog proberen om het radje te draaien. ‘Linkervoet op geel’. Pff, je stond net zo lekker.

Meedoen aan een pubquiz

Beetje competitief meedoen aan een quiz kan nooit kwaad. Natuurlijk heb je alvast goed geoefend en weet je precies waar iemand met hippopotomonstrosesquippedaliophobia bang voor is. Wie er gaat winnen? Jij natuurlijk.

Beste date ooit – romantisch filmpje kijken vanaf het water

Reageer op artikel:
Originele dates die perfect zijn voor skere tijden
Sluiten