Lobke Killaars
Lobke Killaars Love & Life 23 nov 2018

Originele date ideeën voor de winter want terrasjes zijn ook zo koud

Winter is coming en wij hebben ideeën voor wanneer je gaat daten tijdens deze gezellige – maar iets te frisse – tijd van het jaar. Ideeën waar je voor naar buiten moet én ideetjes voor als je weigert iets te doen in die grafkou. Doe er je voordeel mee.

Ideeën voor daten in de winter

In de zomer zijn terrasjes een top idee, in de winter not so much. Je kan voor je plezier met -5 graden in je winterjas, dikke sjaal en gigantische muts op het terras gaan zitten, maar we kunnen ons voorstellen dat hier niet je voorkeur naar uitgaat. Deze dingen wil je daarentegen wél graag doen als je gaat daten.

Bezoek een bioscoop met ligstoelen

Bij verschillende bioscopen in Nederland zijn nu ligstoelen te vinden. Strek je benen dus maar uit en geniet nog optimaler van je bioscoopervaring. Minpuntje: uitgebreid praten met je date wordt moeilijk. Dat doe je dus ervoor of erna maar (en als het niet klikt kan je wel direct na de bioscoop weggaan: EEY WAS GEZELLIG HÈ JUUUUW).

Ga sleeën

Sneeuwt het? Pak die slee erbij – of koop er één voor praktisch geen geld bij de speelgoedwinkel – en gaan met die banaan. Oké, in werkelijkheid valt dit altijd een beetje tegen, want iedereen weet dat de kans groter is dat je er na een paar seconden afvliegt dan dat je zonder obstakels beneden komt. Ach, ook wel weer leuk toch? Lekker sneeuwhappen.

Bezoek een kerstmarkt

Op kerstmarkten wordt altijd enorm lekker voedsel verkocht. Sla jullie slag en koop alle poffertjes, churros en warme wafels met slagroom die je tegenkomt.

Ga voor een auto-date

Oké, je moet natuurlijk niet teveel plezierritjes maken. Kost je veel geld en het moge duidelijk zijn dat het milieu ook niet blij is met je. Het is echter wél heel leuk. Je wilt niet naar buiten, dus stap je in de auto om de verwarming (inclusief stoelverwarming) aan te zetten en te genieten van de tropische temperaturen. Rijdt wat, klets erop los en draai je eigen en de anders favoriete muziek.

Bezoek een spa

Oké oké, dat je dit niet op je eerste date wilt doen, begrijpen we. Voelen jullie je inmiddels wel compleet comfortabel bij elkaar, bezoek dan een spa. Zwem, geniet in de sauna terwijl je grinnikend denkt aan de kou buiten en vergeet vooral niet om voor een massage te gaan.

Kook samen een heel-veel-gangendiner

Zoek wat recepten uit en creëer samen de smakelijkste gerechten die je ooit proefde. Maak het jezelf niet te moeilijk, want jullie willen niet de hele tijd in de stress zitten. Doe ook je best om het gezellig te maken: dof je op voor elkaar, dim de lichten en steek wat kaarsen aan voor maximale gezelligheid en romantiek.

Kijk een film naast de haard

Heb je een haard? Zet deze aan, leg alle dekens en kussens die er te vinden zijn op een hoopje ervoor, pak je laptop en wat wijn erbij en beginnen maar met die topfilm(s).

Maak een winterwandeling

Voor sommigen klinkt dit wellicht als een nachtmerrie, maar als je die kou even negeert kan het wél ontzettend mooi zijn. Zorg gewoon dat je iets hebt om jezelf op te trakteren bij terugkomst. Een warme pyjama bijvoorbeeld.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Nog meer inspiratie nodig?

12 spotgoedkope date-ideeën voor in de wintermaanden

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Originele date ideeën voor de winter want terrasjes zijn ook zo koud
Sluiten