Lobke Killaars
Lobke Killaars Love & Life 31 aug 2018

Met deze vragen raken jij en je date nooit uitgepraat

Als je veel datet val je wellicht al snel op dezelfde vragen en gesprekken terug. Beetje boring om steeds hetzelfde verhaal te vertellen. Wij gaan even wat verder dan je hobby’s, je studie en je werk. Hoef je tijdens je volgende dates niet steeds weer datzelfde riedeltje op te noemen.

Vragen voor interessante dates

Heb je al een paar dates gehad en wil je nu toch echt wat meer weten over de persoon tegenover je? Of wil je tijdens de eerste date gelijk die small talk skippen en overgaan op de wat diepere vragen? Volkomen begrijpelijk. Het is handig om te weten hoe alle vrienden heten en het is wel zo aardig te vragen wat je date deze week gedaan heeft. Deze vragen zijn alleen nét iets interessanter:

Wie vind jij inspirerend?

De persoon die iemand inspireert zegt veel over hem of haar. Het laat zien wat iemand belangrijk vindt in een persoon, waar hij/zij bewondering voor heeft en misschien wel wat voor persoon diegene zelf wil zijn.

Doe je graag dingen alleen?

Vindt iemand het fijn om alleen te zijn en met zichzelf dingen te ondernemen? Of is iemand een echt groepsdier die angstig wordt bij de gedachte aan een avond voor zichzelf?

Wat haat je het meeste aan daten?

Dan weten jullie tenminste van elkaar wat er kan worden overgeslagen.

Wat vind je het leukste aan jezelf? En het stomste?

Zou iemand een beetje zelfkennis hebben?

Two truths, one lie

Geen vraag, maar een spel. Voor wie het niet kent: je vertelt drie dingen/verhalen over jezelf. Twee van deze verhalen zijn waar, eentje klopt niet. De ander moet raden welk verhaal een leugen is.

Ben je een optimist, pessimist of een realist?

Je zoekt meestal toch iemand die hetzelfde in het leven staat als jij. Óf juist iemand die af en toe wat realistischer of optimistischer is. Iets met balans.

Wat is een rare gewoonte van je?

Even kijken of je de enige bent die weleens de Nutella pot uitlepelt.

Tegen wie ‘moet’ je aardig doen…

…terwijl je eigenlijk een hekel hebt aan diegene? En waarom moet (of wil) je toch aardig blijven?

Waar erger jij je het meeste aan?

Wanneer je mensen hoort kauwen? Als iemand een afspraak niet nakomt? Aan arrogantie? Aan je cactussen die altijd doodgaan? Aan mensen die vragen ‘ben je gevallen’ omdat je een gescheurde broek aanhebt?

Wat wil je nog zien van de wereld?

En wat heb je al gezien? Wat is je bijgebleven? Wat was er speciaal?

Wanneer heb je voor het laatst intens hard gelachen?

En waarom?

Ben je gelukkig met wat je doet?

Dit kan gaan over het leven, iemands studie of werk, of over de vrienden die de persoon om zich heen heeft. Geen vraag die je snel tijdens een eerste date stelt, wel wanneer je elkaar al iets beter kent.

Deze 4 dingen zorgen voor een vervolgdate

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze vragen raken jij en je date nooit uitgepraat
Sluiten