Dit zouden de grootste datingtrends van 2020 worden dus doe er je voordeel mee

Het is alweer week vijftig en dat betekent dat het nieuwe jaar nu echt bijna van start gaat. Ben jij van plan om er in 2020 lekker op los te daten? Good for you. Bereid jezelf voor op deze periode door van tevoren wel even de volgende datingtrends te leren kennen.

2020 wordt namelijk volgens experts een jaar vol met nieuwe trends op gebied van daten en sommige ontwikkelingen zijn ook voor ons compleet nieuw.

Datingtrends van 2020

Op de een of andere manier komen er elk jaar weer nieuwe datingtrends bij. Van het welbekende ghosten tot aan zombieing, niks lijkt te gek. Het nieuwe jaar zit ook weer vol interessante verrassingen wanneer het aankomt op daten. Doe er daarom je voordeel mee door de kenmerken van de datingtrends van het nieuwe jaar uit je hoofd te leren. Zo sta jij niet voor verrassingen.

1. Procrastidating

Laten we er maar meteen induiken. Stel je voor dat je al een tijdje aan het appen bent met een persoon. Jullie hebben een goed klik (in hoeverre dit kan via WhatsApp) en wat jou betreft komt die eerste date eraan. Wanneer je vraagt wat de persoon in kwestie tijdens de date wil doen, krijg je een van de volgende antwoorden:

1. “Maakt mij niks uit.”
2. “Jij mag kiezen.”
3. “Ik ga er even over nadenken” *en verdwijnt volledig*.
4. Alle bovenstaande antwoorden.

Ja hoi en welkom bij de eerste datingtrend: procrastidating. Het Engelse woord procastinating betekent uitstellen en binnen procrastidating wordt jullie date continu door je crush uitgesteld. De datingtrend draait volledig om doen alsof je geïnteresseerd bent, maar vervolgens nooit knopen doorhakken wat betreft het daadwerkelijk afspreken. Wanneer het moment eindelijk daar is, stelt je crush het uit met slappe smoesjes en doet hij of zij precies 0,0 moeite. Zucht.

2. De ongemakkelijke slip-up

Door naar de tweede datingtrend. Je bent al een tijdje vrijgezel en hebt ~een paar~ potentiële lovers met wie je contact hebt. Dagelijks ben je met dit handjevol mensen in gesprek over allerlei onderwerpen, tot het misgaat en je je verspreekt.

Wanneer we het hebben over een ongemakkelijke slip-up, hebben we het niet over een foutje waarbij je “ja” zegt wanneer een van je crushes vraagt hoe het met je gaat. Nee, nee, we hebben het hier over jezelf verspreken waardoor je door laat schemeren dat je verschillende scharrels hebt. “Natuurlijk kunnen we morgenavond op date gaan,” antwoorden wanneer een van je crushes vraagt hoe het met je gaat. Jep. Awkward.

Lees ook: Zorgt blauwe vinkjes gooien ervoor dat je crush meer interesse in je krijgt? Experts vertellen het

3. Retroshade

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben alles wat in 2019 verkeerd ging gegooid op de Mercury Retrograde (ook al was Mercurius helemaal niet in retrograde). Hoewel het nieuwe jaar ook weer vol zit met draaiende planeten, is de datingtrend retroshade ook van plan roet in jouw liefdesleven te gooien.

Deze trend draait volledig om jouw vervelende ex die weer terug in je leven komt. Wanneer de retrograde voorbij is, kan je rekenen op een vreselijk “Hey, hoe gaat ‘ie tegenwoordig met je?” appje van je ex. Je weet wel, die ex waar je net overheen was en die je al maanden niet hebt gesproken. Een tip van ons? Niet reageren. Echt 👏 Niet 👏 Reageren 👏.

4. Kamerplantje

De laatste datingtrend van 2020 noemen we het kamerplantje. Zit je al een tijdje in een relatie en gaat het niet meer zo lekker tussen jullie? Dan bestaat de kans dat je stiekem gewoon aan het afwachten bent tot een van jullie het uitmaakt en jullie moeten bepalen wie welk servies krijgt.

Tijdens deze periode is de aandacht die jullie voor elkaar hebben waarschijnlijk minimaal. Je partner komt misschien elke avond steeds later thuis en jullie praten vrijwel niet met elkaar. Jep. Je wordt een kamerplantje.

Dit is nog een stap voor ghosting. Je wordt niet volledig genegeerd door je partner, maar je krijgt evenveel aandacht als een kamerplant. En dat is bar weinig aandacht.

Glamourmagazine

Reageer op artikel:
Dit zouden de grootste datingtrends van 2020 worden dus doe er je voordeel mee
Sluiten