De 10 beste anti-valentijnsfilms voor vanavond

Valentijnsdag roept bij iedereen ongetwijfeld gevoelens op, of je nou een voor- of tegenstander bent van de commerciële feestdag. Deze overwegend roze, en suikerzoete dag betekent voor iedereen weer iets anders.

We snappen dat Valentijnsdag soms kan aanvoelen alsof er een spotlight wordt gezet op het feit dat je geen partner hebt. Het is dan ook niet vreemd dat je er een hekel aan hebt. Speciaal voor de Valentijnsdag-haters hebben we 10 films gevonden die bewijzen dat verliefdheid vooral onhandig en soms zelfs gevaarlijk is. Lees mee en doe inspiratie op voor vanavond.

1. (500) Days Of Summer

Bij het zien van de hoofdrollen, zou je misschien verwachten dat deze film een romantische comedy is. Niets is natuurlijk minder waar, anders zou hij niet op onze lijst staan. In de film zien we wat onbeantwoorde liefde met een mens doet, en het is niet mooi. Nog een reden waarom niet verliefd zijn zo erg nog niet is!

2. Blue Valentine

Hoe kan dit tragische verhaal ontbreken in deze nobele lijst? Ryan Gosling en Michelle Williams spelen een stelletje dat, ondanks de verliefdheid, het niet vol kan houden samen.

3. Ex Machina

Als Ex Machina één ding bewijst, is het dat verliefdheid maar dom is, vooral als je verliefd wordt op een robot.

4. 6 Years

Het verhaal van 6 Years draait om de ogenschijnlijk perfecte relatie van twee tieners. Ze groeiden samen op, maar nu ze volwassen worden weten ze niet meer wie ze zijn zonder elkaar. Eng realistisch, en daarom perfect voor vandaag.

5. American Beauty

Als je treurt om onbeantwoorde liefde, moet je deze film even kijken. Het kan namelijk altijd erger. Bijvoorbeeld als je verliefd wordt op het minderjarige vriendinnetje van je dochter.

6. The First Wives Club

Een klassieker die hier zeker niet mag ontbreken is The First Wives Club. Vriendschappen zijn namelijk vaak van langere duur dan een relatie. Deze groep dames laat zien dat single zijn, niet betekent dat je alleen bent.

7. American Psycho

Je kunt aan zijn uiterlijk niet zien dat de knappe lead een psychopaat is die graag vrouwen op brute wijze ontleedt. De boodschap is duidelijk: aantrekkingskracht is gevaarlijk. Ervan wegblijven mag prima.

8. Atonement

Onmogelijke liefde, oh wat is het lastig. Vooral als je hele omgeving en status de relatie dwarsboomt.

9. How to Be Single

Een beetje humor op zijn tijd kan nooit kwaad, en vooral vandaag is het zeer welkom. Het is verstandig om je te realiseren dat single zijn ook geweldig kan zijn.

10. Gone Girl

Stel je voor, je trouwt met iemand die vervolgens verdwijnt en iedereen denkt dat jij je partner hebt vermoord. Wat leert ons dit? Juist, gewoon wegblijven van het altaar, dan heb je ook niet dit soort problemen.

Reageer op artikel:
De 10 beste anti-valentijnsfilms voor vanavond
Sluiten