Suze van As
Suze van As Home & Interior 16 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

De 10 leukste interieurtrends voor dit voorjaar

Interieurtrends komen en gaan. De een is leuker dan de andere, maar deze tien trends voor 2017 vinden wij verrassend haalbaar!

De lente is natuurlijk een perfect moment om je interieur een opfrisbeurt te geven. Vooral als je al jaren naar datzelfde versleten kleedje kijkt of al tien jaar dezelfde fotolijstjes aan de muur hebt hangen. Hieronder vind je daarom een overzicht van 10 interieurtrends die niet alleen populairder zullen gaan worden, maar vooral ook helemaal leuk zijn. Ook voor een langere termijn.

1. Mix van verschillende metalen

Je hoeft je dit jaar niet meer te houden aan de ongeschreven regel dat je één metaal moet kiezen in je huis. Alles mag kriskras door elkaar heen. Koper, goud en zilver mogen overal gezien worden.

2. Fluffy meubels

De winter is misschien wel voorbij, maar dat betekent niet dat de zachte, pluizige kleedjes en kussens opgeborgen moeten worden. Sterker nog, tover vooral je volledige meubel om tot één groot knuffeldier. Des te pluiziger, des te beter.

3. Een vleugje terra cotta

We houden van plantjes, en die moeten ergens in. Terra cotta potjes geven je huis een warme gloed, zijn super goedkoop en ze zorgen ervoor dat de potgrond niet snel gaat rotten. Hier en daar een terra cotta potje is daarom helemaal goed dit seizoen. Zet er een mooi schaaltje onder in je favoriete (metaal)kleur.

4. Heftig behang

Na periodes van hele minimalistische huizen, mag het weer lekker druk zijn in huis. Kies voor een tof printje waardoor de ruimte meteen in een statement-piece verandert. Ga voor één muur, of tover bijvoorbeeld je hele toilet om.

5. Woestijn-chic

Je lieve cactus mag ook dit jaar nog een mooi plekje veroveren in je woonkamer. Vooral als je het heel thematisch aanpakt, is het mooi om een aantal grote cacti neer te zetten en verder een heel strak, maar kleurrijk, interieur aan te houden. We love!

6. ‘Ja’ tegen de natuur

Niet alleen een overdosis aan planten, maar ook het gebruik van natuurlijke producten (zoals hout en riet) en neutrale kleuren gaan we veel zien dit jaar. Dit is voor iedereen die wat meer van rustiek houdt de perfecte woontrend.

7. Ambacht

Handgemaakte, ambachtelijke decoratie in je huis geeft het een warme en gezellige sfeer. Bovendien ook wel eens leuk om zelf kleden te haken of een vaas te maken tijdens een cursus.

8. Kristal-kleurtjes

Amethyst, opaal, bergkristal en alle mogelijke quartskristallen. Deze kleuren mogen dit voorjaar vooral terugkomen in huis. Het zorgt voor enige spiritualiteit en het resultaat is heerlijk kalmerend. Ook tof om een paar echte kristallen en stenen te plaatsen in je huis.

9. Reflecterende meubels

Dit zien we ook terug in de mode, aangezien we overal reflecterende, metallic tassen kunnen spotten. Nu is het ook tof om de chrome en metallic trend door te zetten in je interieur, door bijvoorbeeld een meubel met hoogglans aan te schaffen. Het is een minimale zet maar zorgt toch voor dat extra beetje ‘umpf‘ in huis.

10. Details van kurk

Ook hier zien we de liefde van 2017 met natuurlijke materialen. Kurk maakt weer echt een comeback en hoeft niet langer alleen gebruikt te worden als onderzetter of prikbord.

Tijd voor verandering! De 8 leukste interieurtrends voor de herfst

Je interieur beu? 17 manieren om jouw saaie muur op te vrolijken

popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 10 leukste interieurtrends voor dit voorjaar
Sluiten