De 10 meest bekeken muziekvideo’s op YouTube

Het is eigenlijk wel bijzonder hoe je sommige nummers al járen elke week wel een paar keer voorbij hoort komen. Dit zijn échte mega hits die de aankomende jaren nog wel op de radio rond blijven spoken.

Hoewel radio vroeger de grootste indicator was van het succes van een nummer, valt er nu aan YouTube nóg beter af te lezen hoe populair een nummer is. En de tien populairste? Die staan in deze lijst: van clips vol confettiexplosies tot uitgebreide danssessies op een Spaans pleintje. Alles is mogelijk op YouTube.

10. Katy Perry – Roar

De nummer tien op de lijst is Katy Perry met 1.85 miljard views op haar videoclip van Roar. Ze speelt met heerlijke jungle clichés waaronder verschillende wilde dieren zoals tijgers, spinnen, olifanten en krokodillen. De muziekvideo is vooral heel erg bombastisch en magisch.

9. Adele – Hello

Iedereen wachtte smachtend op een nieuw geluid van Adele, en toen ze de videoclip van Hello op YouTube zette werd hij warm onthaald. Ze staat met 1.91 miljard views op nummer negen en haar songteksten waren opnieuw doeltreffend.

8. Major Lazer – Lean On

Dit nummer was eigenlijk geschreven met Rihanna in gedachten, maar die wees ‘m af (zou ze spijt hebben?). De Noorse MØ scoorde hiermee haar eerste wereldwijde hit, met 1.92 miljard views op YouTube, vol met kleurrijke choreografieën en prachtige scènes.

7. Enrique Iglesias – Bailando

Oké, dit was even een hitje, maar we hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat hij de lijst zou halen. Toch hebben de cijfers ons verrast. De muziekvideo heeft 1.97 miljard views weten te veroveren waarin we grote dansgroepen zien en Enrique zelf met verschillende petjes en hoedjes. Zing maar met ons mee: “BAAAAAAAAILANDO”.

6. Taylor Swift – Shake It Off

Een dansende Taylor Swift die de pers belachelijk maakt en alle haat letterlijk van zich af schudt. Indrukwekkende dansroutine’s in combinatie met Taylor Swift die niet echt weet wat ze moet doen. Het is de 1.98 miljard views zeker waard.

5. Taylor Swift – Blank Space

Swiftie is on a roll, want ook de vijfde plek gaat naar de beroemde blondine met bijna 2 miljard views. We vinden het bewonderenswaardig dat ze haar reputatie als hartenbreekster op komische wijze belachelijk maakt met dit nummer. Het is ook zo makkelijk om dit nummer mee te krijsen en daarom begrijpelijk dat hij hier staat.

4. Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk

Geweldige outfits, mannen in pak die dansjes doen en een beat waar je eigenlijk niet op stil kunt blijven zitten. Well done Bruno en Mark, die 2.28 miljard views hebben jullie helemaal verdiend. Don’t believe me just watch.

3. Justin Bieber – Sorry

Ja hoor, deze hoort er natuurlijk tussen. Iedereen kent deze clip met de dansende dames in kleurige kleding die zo uit de jaren tachtig hadden kunnen komen. Er zijn zo veel remakes gemaakt op de danspasjes (waaronder hele hilarische spoofs) en het nummer zelf is gewoon heel goed gelukt. Dit was het begin van JB’s comeback als goede muzikant en hij heeft meteen 2.32 miljard views weten te krijgen.

2. Wiz Khalifa – See You Again

Heerlijke huilnummertje heeft “maar” 28 miljoen views minder dan de nummer 1 op de lijst en we snappen waarom. Emotionele pianosessies tussen dikke auto’s en dramatische uitzichten over de stad. En dan hebben we het nog niet gehad over de legendarische shots met Brian O’Conner (de overleden Paul Walker) en de prachtige songteksten die onze ogen een beetje doen tranen.

1. Psy – Gangnam Style

Op- op- op- op- oppa gangnam style (probeer deze vandaag nog maar eens uit je hoofd te krijgen). Natuurlijk staat deze megahit op nummer één met 2.79 miljard views. Nog altijd proberen we op knullige wijze . Moge deze nog lang op nummer één blijven staan.

Dit zijn de 7 best betaalde YouTubers van 2016

thrillist

Reageer op artikel:
De 10 meest bekeken muziekvideo’s op YouTube
Sluiten