Fabienne Meijer
Fabienne Meijer Love & Life 7 sep 2014

De 15 dingen die je zeker herkent als je een pleaser bent

1. Je zegt heel vaak ‘Tuurlijk’ of ‘Is goed’. Je zegt het zelfs zo vaak, dat mensen het van je gaan verwachten. Als je dit niet te spaarzaam gebruikt, ga je in situaties terecht komen waar je absoluut niet wil zijn.

2. Je bent heel goed in sorry zeggen. Je kan je verontschuldigen voor slecht weer, fouten van andere mensen, en allerlei andere situaties waar jij niets aan kan doen.

3. Je speelt amateur-therapeut voor iedereen om je heen. Zelfs als je vrienden je midden in de nacht opbellen voor een totaal onbelangrijk probleem waar ze jou niet mee lastig hoort te vallen.

4. Maar zelf krijg je er geen woord tussen. Als je conversatiepartner de verplichte “Maar hoe gaat het met jou?” vraag stelt, reageer je met: “Ja, ik weet niet. Ik word telkens afgewezen voor alle banen waar ik voor solliciteer en mijn vordering in de wereld van daten gaan vreselijk. Maar dat is saai om over te praten, dus laten we het vooral hebben over hoe jij een bakfiets ging kopen.”

5. Je laat het niet merken als je hulp nodig hebt. Want je wil niemand in de weg zitten.

6. Je verheft je stem niet als je boos bent. Nogmaals: je wil niemand in de weg zitten.

7. Je zegt niet wat je werkelijk denkt. Je hebt wel een sterke mening, maar die is niet altijd hetzelfde als die van anderen. Oh, en je wil niemand in de weg zitten.

8. Want je hebt een hekel aan conflicten. Je vermijdt ze het liefste. Zelfs een vriendelijke discussie geeft je het idee dat je iemand hebt beledigd.

9. Onzekerheid! Het spijt me, maar je hebt het.

10. Je leeft voor positieve feedback en wil aardig gevonden worden. 

11. Je hoeft niet alles te hebben. Jij regelt alles, in plaats daarvan. De moeilijke dingen als tripjes plannen, het restaurant kiezen, de internetprovider bellen: jij doet het allemaal. Het lijkt alsof je veel controle hebt, maar terwijl jij je druk zit te maken over de telefoon, geniet iemand anders van een glas wijn.

12. Je maakt jezelf onmisbaar. Geweldig: je hebt het zo georganiseerd dat ze je altijd, in alle situaties, nodig zullen hebben.

13. Je vindt het vreselijk om problemen te veroorzaken. Heeft iemand op je werk ooit gezegd dat je even rustig aan moet doen? Dacht het niet. Sommige mensen voelen zich altijd schuldig, zelfs als het niet nodig is – dus ze werken twee keer zo hard om dat te compenseren.

14. Je zet jezelf op de allerlaatste plaats. Je bent superdruk, maar het koken van een lekkere maaltijd, het volgen van je favoriete serie of een andere vorm van zorg voor jezelf zit er niet in.

15. Je laat andere mensen voor je beslissen. Het is makkelijk om niet zelf je eigen prioriteiten te bepalen. Andere mensen kunnen dat toch veel beter.

Een pleaser zijn is in feite natuurlijk niets negatiefs, maar het kan zeker geen kwaad iets meer aan jezelf te gaan denken!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 15 dingen die je zeker herkent als je een pleaser bent
Sluiten