De 5 types mannen die je tegenkomt als je al te lang single bent

Bij sommigen schreeuwt het er vanaf. Bij anderen kom je er pas na een paar dates achter dat jullie niet oud gaan worden samen. That’s what dating is all about. Je kunt het geweldig vinden of je kunt het stiekem vervloeken, maar uiteindelijk is het een noodzakelijk kwaad (tenzij je het geluk had op je veertiende de liefde van je leven tegen het lijf te lopen, maar die kans is klein).

Single zijn

Either way, je zult jezelf moeten begeven in een vijver met maar héél weinig kissable kikkers. En je hebt nooit de garantie dat ze terug zullen zoenen, laat staan in een prins zullen veranderen. It’s a hard life. De mannen die je gedurende de zoektocht tegen zult komen zijn grofweg te verdelen in vijf categorieën. Als je al wat langer single bent, is de kans heel groot dat je ze allemaal wel een keer bent tegengekomen (en wel of niet heel hard bent weggerend).

1. De Ex

Als je relatie eindigt, dan is het een natuurlijke reactie om terug te blikken op je vorige relaties en je af te vragen waarom die ook misliepen. Bovendien is het vertrouwd en veilig en als jullie allebei single zijn kan het geen kwaad om te dubbelchecken of jullie écht de juiste keuze hebben gemaakt. En wanneer jullie er achter komen dat jullie een goede reden hadden om uit elkaar te gaan kun je met zekerheid zeggen: “we are never, ever getting back together”.

2. De Vrijblijvende Charmeur

Zijn charme, gevoel voor humor en persoonlijkheid maken dat je wil blijven, terwijl je diep van binnen weet dat je het op een lopen moet zetten. Hoewel alle tekenen van een relatie er zijn, maakt hij het nooit officieel. Jullie zijn exclusief, maar je wordt nooit zijn vriendin. Hij zorgt er voor dat je geen tijd met anderen doorbrengt (je bent immers in de wolken), maar andersom doet hij niet hetzelfde. Hij kent jouw familie en vrienden, maar die van hem zul je nooit ontmoeten. Deze relatie is – met enige overdrijving – te vergelijken met een gijzeling en je kunt maar beter zo snel mogelijk ontsnappen.

3. De Egoïstische Eenling

Dit type man is de reden dat vrouwen een beetje aarzelend (en soms een beetje paranoïde) zijn als het op de liefde aankomt. Hij zal alles doen wat er nodig is om je in een korte tijd voor hem te laten vallen, maar zodra hij zijn egotrip heeft gehad, laat hij niets meer van zich horen. In dit geval is voorkomen beter dan genezen. Of even meespelen, mocht je voldoende bewust zijn van de situatie.

4. De Eeuwige Student

Zijn studietijd was de beste tijd van zijn leven en daar is hij nogal in blijven hangen. Geestelijk is hij na zijn studie geen jaar ouder geworden en het ergste is dat hij dat zelf niet eens doorheeft. Dit is de man die zich tot diep in de nacht kan vermaken met beerpong, nog met huisgenoten samenwoont, iets te standaard ontbijt met pizza en nooit wc-papier in huis heeft. Hoewel daar af en toe niets mis mee, hoop je als carrière makende vrouw stiekem toch dat mannen wat volwassener worden na hun studententijd.

5. De Mr. Right Now

Hij heeft een geweldige baan, je bent dol op zijn familie en vrienden en hij is grappig. Jullie kunnen het over werkelijk alles hebben en lijken nooit uitgepraat te raken. Toch weet je dat dit niet de man is waarmee je je leven wil delen. Je wil hem heel graag leuk vinden, maar het lukt je niet hoe hard je ook probeert. Hoewel je aan een relatie moet werken, kun je jezelf niet dwingen om voor iemand te vallen. En als je weet dat hij wel alle gevoelens heeft die jij mist, kun je er maar beter zo snel mogelijk een punt achter zetten. Hoe moeilijk dat ook is.

Heb je hem nog niet gevonden? Niet getreurd, op deze leeftijd vinden de meeste mensen pas de ware:
Reageer op artikel:
De 5 types mannen die je tegenkomt als je al te lang single bent
Sluiten