Renée
Renée Post 3 feb 2014

De allerbeste redenen om dit jaar de Portugese Algarve te bezoeken

Ben jij nog opzoek naar een ultieme, zonnige vakantie voor het voorjaar of de zomerperiode? Dan hebben we hier een super goede tip, die we uit eigen ervaring kunnen aanraden. De Algarve in Portugal biedt namelijk alles wat je te wensen hebt: van super relaxte ontspan-vakanties tot zomerpret met het hele gezin. Ter inspiratie verzamelden wij alvast de 7 beste redenen om deze streek snel te bezoeken!

Reden 1: De geweldige kustlijn // Bij het zien van bovenstaand beeld is er hoogstwaarschijnlijk weinig verdere uitleg nodig. De kust van de Algarve is adembenemend; ideaal voor een wandeling over de rotsen of het strand maar natuurlijk ook uitermate geschikt voor zwemplezier.

Reden 2: Lagos // Het stadje Lagos is werkelijk de parel van de Algarve en ligt slechts 30 kilometer verwijderd van het meest zuid-westelijke puntje van Europa. De bevolking is super vriendelijk, je vindt er de mooiste terrasjes en ook de schone stranden zijn een aanrader.

Reden 3: Kindvriendelijk // De vele hotels en appartementen in de Algarve staan bekend om hun kindvriendelijkheid; er zijn dagelijks diverse tripjes en programma’s zodat ook je kind zich rijkelijk vermaakt met nieuwe vriendjes, terwijl jij eventjes heerlijk kan ontspannen.

Reden 4: Albufeira // Dit dorpje is misschien wel de populairste en gezelligste vakantieplaats van de West-Algarve. Het dorp is karakteristiek met mooie, witte huisjes gebouwd tegen een steile kust en heeft een oud, autovrij centrum dat zijn charme heeft weten te behouden. Je vindt hier restaurants, winkels, snackbars en cafés.

Reden 5: De keuken // Wanneer je op reis gaat wil je (bovenal) ook lekker kunnen eten en in de Algarve kom je zeker aan je trekken. Ontdek de betaalbare, Portugese keuken en je vakantie kan al niet meer stuk!

Reden 6: Het shoppen // Je bezoekt de Algarve natuurlijk niet om te shoppen, maar een leuke bijzaak is het voor ons vrouwen zeker. Heb je eventjes genoeg van het strand en wil je iets anders doen? Ook aan de Portugese kust vind je leuke winkelcentra en -straten.

Reden 7: Betaalbaar // De prijs van een gezinsvakantie naar de Portugese kust is aantrekkelijker dan je zou denken. Ben jij geïnspireerd geraakt en benieuwd? Check dan snel de prijzen via Primavera Reizen!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De allerbeste redenen om dit jaar de Portugese Algarve te bezoeken
Sluiten