Bente De Bruin
Bente De Bruin Fashion 5 jan 2016

De beste tips om jouw spijkerbroek het langst mooi te houden

1. Spoelen
We begrijpen dat je jouw nieuwe jeans onmiddellijk aan wilt, maar het is beter hier even mee te wachten. Veel spijkerbroeken hebben een speciale wassing. Om die mooi te houden moet je de broek eerst even laten weken in een bad met lauwwarm water en een eetlepel zout. Laat je broek er een nachtje in liggen en spoel hem de dag erna goed uit. Leg de broek op een plat oppervlak te drogen.

2. (Bijna) niet wassen!
Je hoeft je spijkerbroek echt niet na elke keer dragen in de wasmachine te gooien. Dit zorgt voor een vervaagde wassing en een dunner wordende stof. In plaats daarvan kun je jouw spijkerbroek beter even uithangen, als het kan buiten of in de badkamer wanneer je doucht. Of stop ‘m een nachtje in een afgesloten zak in de vriezer. Dan is je broek ook zo weer fris! (Natuurlijk moet je de jeans af en toe wél gewoon in de wasmachine gooien – binnenstebuiten!)

3. Niet in de droger
Zoals we bij punt 1 al noemden, kun je jeans het beste laten drogen op een plat oppervlak. De droger moet je zo veel mogelijk vermijden, want ook dat is niet goed voor de stof. Mocht het toch eens niet anders kunnen, zorg dan dat de droger niet te vol zit en gebruik een kort programma om schade aan je broek te voorkomen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De beste tips om jouw spijkerbroek het langst mooi te houden
Sluiten