De coolste manier om muziek te maken met je mobiele telefoon

Heb jij er vroeger ook altijd van gedroomd om rockster te worden? Wij hebben altijd willen leren om een instrument te bespelen, maar helaas is dat nooit helemaal gelukt. Gelukkig is het 2018 en zijn er nu heel veel manieren om super intuïtief muziek te maken met je mobiele telefoon!

Uit onderzoek van Vodafone blijkt dat ongeveer één op de vier Nederlanders (22,6%) – net als wij – altijd een instrument heeft willen leren bespelen, maar dit door tijdgebrek niet doet. Vroeger begon je dan met blokfluitles, maar tegenwoordig kunnen kinderen op een hele andere manier aan de slag. Door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele muziek-apps zijn er geen grenzen meer aan creativiteit. Dat zorgt er ook voor dat kinderen op scholen heel anders bezig kunnen zijn met muziek.
vodafone
De band Chef’Special zag hier een leuk project in, en ging met enkele toffe mobiele snufjes naar een basisschool. Ze namen Freedrums, Specdrums, Jamstiks en Mogees mee, instrumenten die met het netwerk van Vodafone overal te gebruiken zijn.
vodafone
In de onderstaande video zie je hoe Chef’Special samen met kinderen van groep 7 en 8 aan de slag gaat om een remix te maken van hun nummer ‘Amigo’, die volledig is opgenomen in een school. Door bepaalde tools aan mobiele telefoons te koppelen, wordt álles in de school een instrument. Het schoolbord, klappers, de gymzaal…

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
De coolste manier om muziek te maken met je mobiele telefoon
Sluiten