Emma Toussain
Emma Toussain Modenieuws 19 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De Dior Cruise 24 show vindt dit jaar plaats in Mexico, hier kijk je live mee

Het is tijd voor de Dior Cruise 2024 show! Of althans, bijna. Op 20 mei vindt het grote evenement plaats in Mexico. Elke cruise-show is een kans voor creatief directeur Maria Grazia Chiuri om de prachtige collectie van Dior te laten zien. Dit jaar eert het modehuis de rijke culturele achtergrond van Mexico, vandaar ook de prachtige locatie.

Bewonder de bijzondere collectie van Dior

Cruise-collecties zijn ontworpen voor de elite; de items zijn ontworpen voor een zomerse vakantie in een luxe resort of cruise waar je niet zomaar met een jeans en slippers aan kunt komen zetten. En laat de luxury items maar aan de grote Franse modehuizen over.. die doen ‘t het beste. Morgen, 20 mei, is het de beurt aan Dior om deze collectie te tonen en jij kunt gewoon live meekijken.

Dit is je digitale uitnodiging:

Dior

Hier kijk je live mee.

Klein achtergrondverhaaltje

Je kent Dior vast wel, maar als je kijkt morgen is het toch leuk om je geheugen weer even op te frissen. Wie was Christian Dior eigenlijk?

Hij werd geboren op 21 januari 1905, in Granville, Normandië. Hij verhuisde met zijn ouders naar Parijs, waar hij later Politieke Wetenschappen studeerde. Hij vond architectuur interessant en hij schetste kleding in zijn vrije tijd, iets waar hij later zijn beroep van zou maken.. as we all know. De ontwerpen waren zó goed dat hij ze verkocht aan couturehuizen en later ging hij zelf aan de slag. In het jaar 1947 lanceerde Dior zijn eerste collectie. Het ging om een collecite met smalle tailles met uitlopende rokken. Dior is door ‘La Chambre Syndicale de la Haute Couture’ als haute-couture-modehuis erkend.

Naast haute couture ontwierp Dior ook sieraden. Dior stierf onverwachts in 1957, tijdens een vakantie in Italië. Hij werd maar 52 jaar oud. Veel te vroeg dus, waardoor hij veel van zijn ontwerpen niet heeft kunnen laten zien. Gelukkig was daar zijn assistent, de ook bekende Yves Saint Laurent, en hij nam de creatieve directie over en in 1958 lanceerde hij zijn eerste collectie. Ook John Galliano en Raf Simons stonden aan het roer van het merk, maar nu doet Maria Grazia Chiuri dat. Wij kunnen niet wachten tot we de collectie zien!

Anna Dello Russo lanceert denim collectie met 7 For All Mankind

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.