Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 21 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

De Emmy Awards 2020: de winnaars en de belangrijkste momenten

Vannacht was het zover: de 72e Emmy awardshow vond plaats. Je begrijpt natuurlijk dat wij deze enerverende gebeurtenis met je bespreken. Er vielen behoorlijk wat mensen in de prijzen, waaronder the one and only Zendaya, als jongste Emmy-winnaar ooit.

Net als de andere awardshows dit jaar, waren de Emmy’s ook anders dan ‘normaal’. Het was een editie zónder rode loper, zonder volle zaal en zonder real-life contact tussen alle sterren. Klinkt saai, maar dankzij wat technische foefjes liet de show niets te wensen over.

Emmy Awards 2020: digitaal in plaats van met z’n allen samen

Vannuit het Staples Center in Los Angeles hield host Jimmy Kimmel zijn openingsspeech. Dankzij slimme montage leek het nog of hij voor een volle zaal sprak. Jimmy vraagt zich nog even af waarom er in deze tijd een awardshow wordt georganiseerd en doopt deze editie om tot de Pand-Emmy’s. LOL.

Vannuit het Staples Center maakte Jimmy Kimmel verbinding met 138 genomineerden, op 114 locaties in tien landen.

Buitenaardse wezentjes brengen de Emmy Awards

Mocht je ook gekeken hebben, dan vroeg je je vast af wie die buitenaardse wezens waren. Het waren de medewerkers van de Emmy’s, in bizarre pakken, die de award bij de winnende partij afleverde. Grappig feitje: omdat niemand wist wie er ging winnen, stond er bij iedere genomineerde iemand klaar met een Emmy. Als je ‘m dan niet wint, dan ziet dat er zó uit. Awkward.

Watchmen en Schitt’s Creek zijn de grote winnaars

In het eerste deel van de show gingen alle gouden beeldjes naar de Canadese serie Schitt’s Creek. In totaal sleepte de serie, die helaas nog niet in Nederland te zien is, vijf Emmy Awards binnen.

Ook Watchmen deed het belachelijk goed. Met 26 nominaties is het niet gek dat de miniserie flink wat Emmy’s binnenharkt. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat de serie zeven Emmy’s won en vannacht kwamen daar nog eens vier bij. Dat zet de teller voor Watchmen op 11 (!) awards.

Een  vervroegde New Year’s Eve

Inmiddels zijn we allemaal ontzettend klaar met de shitshow van 2020. Nog nooit keken we zo uit naar oud en nieuw, dus waarom vervroegen we die niet gewoon? Reese Witherspoon en Kerry Washington deden het tijdens de Emmy Awards en wij gaan stuk.

Een vervroegde Friends-reünie

Door COVID-19 laat de Friens-reünie wat langer op zich wachten. Of toch niet? Want tijdens de awardshow vannacht waren Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica) en Lisa Kudrow (Phoebe) samen live met Jason Bateman. Geloof ons, dit fragment is nu al het hoogtepunt van je week.

De belangrijkste winnaars

En omdat we de moeilijkste niet zijn, zetten we voor jullie ook even de belangrijkste winnaars van de Emmy Awards 2020 op een rijtje.

Hoofdrollen

Beste mannelijke hoofdrol in een miniserie of film
Mark Ruffalo – I Know This Much Is True

Beste vrouwelijke hoofdrol in een miniserie of film
Regina King – Watchmen

Beste mannelijke hoofdrol in een comedyserie
Eugene Levy – Schitt’s Creek

Beste vrouwelijke hoofdrol in een comedyserie
Catherine O’Hara – Schitt’s Creek

Beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie
Jeremy Strong – Succession

Beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie
Zendaya – Euphoria

Films en series

Beste realityserie/talentenjacht
RuPaul’s Drag Race

Beste talkshow
Last Week Tonight with John Oliver

Beste gelimiteerde serie
Watchmen

Beste comedyserie
Schitt’s Creek

Beste dramaserie
Succession

Nu.nlRTL Boulevard

Reageer op artikel:
De Emmy Awards 2020: de winnaars en de belangrijkste momenten
Sluiten