De Hokjesvrouw: de basic bitch

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten. Leuk, stom, grappig, slecht verstaanbaar, ronduit geschift. Zijn ze dan allemaal uniek? Nee hoor, ze zijn best in een hokje te proppen. Dat doet Anouk Kemper dan ook graag. Stukje orde in de dagelijkse chaos des levens, fijn. Deze week: de basic bitch.

Typisch

De basic bitch is super normaal. Ze houdt van vanille-ijs, kattenplaatjes en Bruno Mars. Als Vans in de mode zijn, koopt ze Vans. Draagt iedereen een trui van Trasher? Dan zij ook.

Natuurlijke habitat

De basic bitch is gek op shoppen. Vooral bij H&M en Vero Moda.

Pro’s

De basic bitch is snel tevreden. Een herhaling op tv van ‘De Lama’s’? Lache! Een weekje all inclusive naar Turkije: super chill. Zaken als lekker eten en leuke dingen doen zijn ab-so-luut aan haar besteed. Nee, de basic bitch is geen zure vrouw. Geen idee waarom ze ‘bitch’ wordt genoemd.

Con’s

Ze vindt best veel dingen ‘apart’. Dat is haar manier om te zeggen: je bent volkomen koekwaus. Toch lief dat ze dat niet letterlijk zegt. Tact, heet dat, en dat is een ondergewaardeerde eigenschap.

Gegarandeerde quote

“Laten we sushi bestellen!”

Mijn ervaring/aanvaring

Volgens mijn vriend ben ik een basic bitch. Ik hou van mainstream dingen. Daar schaam ik mij niet voor. Niet dat je me blij maakt met ‘De Lama’s’ of een all inclusive naar Alanya, maar ach: hoe anders is het bingewatchen van ‘Modern Family’ of met Corendon naar Tenerife vliegen? (Yep, that happened.)

Als ik ineens iedereen op Nike Air Max zie lopen, denk ik: wat leuk, die schoenen wil ik ook. Wat dat betreft heb ik weinig fantasie. Tegenwoordig zijn mijn haren blond, omdat ik dat zo leuk vond staan bij anderen. Nee, voor mij geen originaliteitsprijs. Maar ze zeggen niet voor niets: beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Oké oké, ik moet mezelf ook weer niet té basic neerzetten. Zo kijk ik liever niet naar RTL 4 (te plebs) en mag ik graag de kranten lezen (helemaal high brow).
Maar toch, wanneer ik zo nu en dan een H&M binnenstap gaat mijn hartje sneller kloppen. Zo veel generaliteit waar je tóch eigen in lijkt; daar wordt dit bb-tje blij van.

Hoe nu verder?

Op hetzelfde pad. Ik heb de basic bitch in mij omarmd. Al zal ik nooit kunnen genieten van Bruno Mars. Er zijn grenzen. Daarbij, enthousiast doen over sushi, dat is toch wel een beetje geweest?

Voor NSMBL schreef Anouk Kemper (30) eerder de wekelijkse column ‘Trends voor Dummies’. Als freelance redacteur werkt ze ook voor Het Parool, LINDA. en Radio 1. Volg haar via Instagram, of bezoek haar slecht onderhouden website.

Reageer op artikel:
De Hokjesvrouw: de basic bitch
Sluiten