Anouk Kemper
Anouk Kemper Love & Life 9 jun 2017

De Hokjesvrouw: de ‘goed op papierman’

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten. Leuk, stom, grappig, slecht verstaanbaar, ronduit geschift. Zijn ze dan allemaal uniek? Nee hoor, ze zijn best in een hokje te proppen. Dat doet Anouk Kemper dan ook graag. Stukje orde in de dagelijkse chaos des levens, fijn. Deze week: de ‘goed op papierman’.

Typisch

De goed op papierman heeft super leuke hobby’s. Denk kitesurfen en boulderen. Hij is hoogopgeleid, heeft een geinige baan, houdt van goede muziek en is fijn om naar te kijken.
Toch ontbreekt er iets: karakter.

Natuurlijke habitat

Aan zee, kitesurfend. Of gewoon thuis, schavend en schurend aan de nieuwe keukentafel. Alles kan eigenlijk wel, zolang de goed op papierman maar iets om handen heeft.

Pro’s

Al die leuke hobby’s doen je geloven dat je met een toppertje te maken hebt. Bovendien heb je altijd al eens willen kitesurfen en hij wil het je met liefde leren.

Con’s

Hoewel de goed op papierman een makkelijke prater is, kom je er na enige tijd achter dat er iets ontbreekt in al die woorden: karakter. Alsof je stiekem met een robot praat, haast niet van echt te onderscheiden. Tóch voel je dat er iets niet klopt. Je zou bijna een Turing test doen.

Gegarandeerde quote

“Na een dagje kiten vind ik het super chill om lekker te koken voor mezelf.”

Mijn ervaring/aanvaring

Ik ging een keer op date met de goed op papierman. Van tevoren leek me dat een heel goed idee. Hij was aardig (fixte m’n internet) en had bovendien een leuk voorstel (samen naar een bepaalde expo). Oh ja, en hij zag er leuk uit. Kon niet misgaan.

Het ging ook niet echt mis, maar er ontbrak gewoon wat. Originaliteit was ver te zoeken. Een beetje alsof hij het handboek ‘zo word je een leuke gast’ had gelezen en daar al zijn ideeën uit had gehaald. Kiten, motorrijden, Ben Harper luisteren, grote Amerikaanse schrijvers lezen, zelf pasta draaien: dan zit je gebakken. Maar wij vrouwen zijn haaien. Wij ruiken zelfs het kleinste beetje onoprechtheid. Dus na één date en een mixtape (met onder anderen Ben Harper) was het wel genoeg.

Hoe nu verder?

Klinkt hij heel leuk als je alles op een rijtje zet? Laat je niet meteen inpakken door zo’n cv. De goed op papierman is immers niet meer dan dat: goed op papier.
Sowieso eens live afspreken, dus.

Voor NSMBL schreef Anouk Kemper (30) eerder de wekelijkse column ‘Trends voor Dummies’. Als freelance redacteur werkt ze ook voor Het Parool, LINDA. en Radio 1. Volg haar via Instagram, of bezoek haar slecht onderhouden website.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De Hokjesvrouw: de ‘goed op papierman’
Sluiten