Anouk Kemper
Anouk Kemper Love & Life 18 augustus 2017

De Hokjesvrouw: de millennial

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten. Leuk, stom, grappig, slecht verstaanbaar, ronduit geschift. Zijn ze dan allemaal uniek? Nee hoor, ze zijn best in een hokje te proppen. Dat doet Anouk Kemper dan ook graag. Stukje orde in de dagelijkse chaos des levens, fijn. Deze week: de millennial.

** Warning: dit bericht bevat schaamteloze zelfpromotie **

Jullie kennen haar vast: de millennial. Geboren tussen 1982 en 2000, altijd in voor een potje zelfbeklag. Want klagen, dat kan de millennial als de beste.

Over die maatschappelijke erkenning die maar niet komen wil, over de tickets naar Bali die zo duur zijn, over dat huis dat maar niet gekocht kan worden. Echt lastig hoorrrr. En dan komt de Uber ook nog eens te laat! Je hoort het de millennial al zeggen: “Jezus, dit trek ik echt héél slecht!”

Maar de millennial kent ook betere tijden. Als er eindelijk eens veel likes komen op een Instapost, of zo. Hashtag OOTD, hashtag blessed, hashtag lovemylife, hashtag funwithfriends.
De millennial heeft dan ook hard haar best gedaan voor de perfecte look, hoek en filter. Die 167 likes (echt een record!) mogen beloond worden met een gin & tonic. Zo’n lekkere vissenkom, weet je wel? Met koriander en zwarte pepertjes. Geen Gordon’s, maar Hendrick’s. Yum!
#TGIF (Of het is een gewone dinsdag, kan de millennial het schelen!)

Maar niet te veel drinken, hoor. Dat is een killer voor de body. De millennial eet niet voor niets de hele week salades met een handje noten en magere kwark. En die bootcamplesjes volgt ze ook niet voor de lol. Nee, ze wil gewoon strak voor de dag komen. Hoe strakker, hoe gelukkiger. Kun je oppervlakkig noemen: zo is het toevallig wél.

Bovendien; mooie, strakke mensen zijn succesvoller. Je komt niet aan de top met een dikke kop. Aan de top komen zal de millennial, ze is immers geen sukkel. En dus beantwoordt ze lange werkmails in het weekend, zegt ze nooit ‘nee’ tegen d’r baas en zit ze soms huilend op de wc van haar werk. Doet er niet toe, de millennial moet vlammenvlammenvlammen. Tot die burn-out komt.. Gelukkig kan ze altijd nog naar Bali om lekker tot rust te komen in een yoga retreat. Papa en mama betalen wel.

HOOOO, WACHT! VIND JIJ DIT OOK ALLEMAAL GELUL VAN DE BOVENSTE PLANK EN DENK JE; ZO BEN IK HELEMAAL NIET?!?!

Nou, same here! Daarom schreef ik er een boek over, samen met mijn voormalige LINDA.collegae Lianne Marije Sanders en Suzette Hermsen. Wij waren helemaal klaar met alle overdreven nonsens die over onze generatie wordt gezegd. Niks streven naar een killerbody of succesvolle baan. We klooien maar wat aan.

In ons boek ‘Zeik niet zo – het echte leven van de millennial’ vertellen we over de doodnormale dingen die ons bezighouden. Dingen als:
Shit, ik moet poepen en ben bij m’n vriend.
Ik vind mijn ouders opeens super irritante mensen.
En: noooo, waarom moet ik ineens zoveel belastingshit betalen?!

Mocht je benieuwd zijn naar dit geinige boekie, hieronder lees je hoe ‘m kunt bestellen :).

Voor NSMBL schreef Anouk Kemper (30) eerder de wekelijkse column ‘Trends voor Dummies’. Samen met twee LINDAnieuws-collega’s schreef ze het boek ‘ZEIK NIET ZO – het echte leven van de millennial’. Je kunt het hier bestellen.

Reageer op artikel:
De Hokjesvrouw: de millennial
Sluiten