Anouk Kemper
Anouk Kemper Love & Life 13 oktober 2017

De Hokjesvrouw: de oude geilaard

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten. Leuk, stom, grappig, slecht verstaanbaar, ronduit geschift. Zijn ze dan allemaal uniek? Nee hoor, ze zijn best in een hokje te proppen. Dat doet Anouk Kemper dan ook graag. Stukje orde in de dagelijkse chaos des levens, fijn. Deze week: de oude geilaard.

Er is een aantal dingen dat ik altijd als ‘best wel’ pijnlijk ervaar. Kinderen die me met ‘mevrouw’ aanspreken, bijvoorbeeld. Dan voel ik me oud, manmanman. Ook vervelend: supermarktmedewerkers die zeggen dat ik niet met mijn rugzak naar binnen mag. Dan voel ik me juist weer erg jong, ook niet goed. Maar het pijnlijkst is toch wel als oude mannen, mannen die minstens dertig jaar ouder zijn, een beetje suggestief-geilerig doen. Dat je in de kroeg staat en zo’n karkas van zestig plus tegen je zegt: “Nou, ik kan wel een paar trucjes op jou.” Kijkend naar je tieten.

Dat is akelig, toch? Niet alleen omdat het hier om verbale aanranding gaat, ook omdat het een man is die je vader had kunnen zijn. In zo’n geval denk ik:
1. Gatver, je bent oud.
2. Denk je nou écht dat iemand van mijn leeftijd jou nog ziet staan?
3. Denk je nou écht dat iemand met mijn zelfvertrouwen hiervan onder de indruk is?
4. Ik ga jou een klap voor je kanis geven.

Dat laatste doe ik overigens meestal niet, want ik heb geen zin zo iemand aan te raken. Negeren is beter, zeker als er alcohol in het spel is. (Tip)
Hoe dan ook, de oude geilaard is een fascinerend wezen. Een wezen vol contradicties. Oud doch vol puberale bravoure. Verbaal intimiderend doch fysiek lachwekkend. Zielig doch vervelend. De oude geilaard heeft hier echter geen idee van, hij zit volledig in de ontkennende fase. Hij ziet zichzelf niet als een oude geilaard, hij ziet zichzelf als een viriele flirt. Een beetje meelijwekkend wel.

Nu vragen jullie je wellicht af: Anouk, vanwaar deze haat? Is een oude geilaard erger dan een vervelende vent van je eigen leeftijd?
 Dat is een interessante vraag. Hier heb ik zelf ook enige tijd over nagedacht. En het antwoord luidt: ja. Ja, een oude vent die op je zit je geilen is erger dan een verbale aanrander van je eigen leeftijd.
Waarom? Omdat ik bij mannen van mijn vaders leeftijd ook daadwerkelijk aan mijn vader denk. En dat is een connectie die je niet wil maken. Zoals je ook niet de connectie wil maken tussen ‘seks’ en ‘je ouders’. Laat mij lekker de struisvogel doen.

Soms werkt kop in het zand nou eenmaal beter dan hakken in het zand. Dus die oude geilaard, ik laat hem. Ik laat hem zich verdrinken aan de bar, zijn kop in het zand stekend.

Voor NSMBL schreef Anouk Kemper (31) eerder de wekelijkse column ‘Trends voor Dummies’. Samen met twee LINDAnieuws-collega’s schreef ze het boek ‘ZEIK NIET ZO – het echte leven van de millennial’. Je kunt het hier bestellen.

Reageer op artikel:
De Hokjesvrouw: de oude geilaard
Sluiten