De Hokjesvrouw: De relatiehopper

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten. Leuk, stom, grappig, slecht verstaanbaar, ronduit geschift. Zijn ze dan allemaal uniek? Nee hoor, ze zijn best in een hokje te proppen. Dat doet Anouk Kemper dan ook graag. Stukje orde in de dagelijkse chaos des levens, fijn. Deze week: de relatiehopper

Typisch

(Dit type kan zowel man als vrouw zijn. In dit geval ga ik even uit van een vrouw.)
Goed, de relatiehopper valt altijd van de ene relatie in de andere. Nooit is ze langer dan een paar maanden single. Van casual daten heeft ze nog nooit gehoord.

Natuurlijke habitat

In een relatie. Lekker met iemand en niet alleen (THE HORROR). Op zondagen vind je deze chick in een bouwmarkt of bij haar (schoon)familie in een kringetjesverjaardag.

Pro’s

Het is een heel stabiele meid, niet gauw uit het veld geslagen. Ze weet wie ze is en wat ze wil. Daar kun jij af en toe nog wat van leren, wees eerlijk.

Cons

Uitgaan met haar is niet zo spannend, omdat jullie nooit eens achter de boys aan kunnen. Edoch, in de korte perioden dat ze single was heb je haar wel eens zien tongen (jeej!), maar daarna voelde ze zich zó schuldig dat je wilde dat het niet gebeurd was. Schuldig tegenover wie, vraag je je af? Ja, dat vraag jij je ook af.

Gegarandeerde quote

“Ik word gewoon snel verliefd.”

Mijn ervaring / aanvaring

Ik ken een paar van relatiehoppers en ik heb ze altijd vol fascinatie gadegeslagen. Zelf moet ik altijd minstens twee jaar bijkomen na een relatie. Sowieso eerst om die fasen van ontkenning, verdriet, boosheid en onverschilligheid te doorlopen om daarna met oprecht genoegen het vrijgezellenleven in te duiken. Is dat eenmaal een tijdje gaande dan wil ik misschien eventueel op zich wel weer bij één iemand blijven. Nog niet zo makkelijk, want ik vind bijna nooit iemand écht leuk.

Zo niet de relatiehoppers die ik ken. Zij vinden heel vaak iemand leuk en diegene vindt hen dan ook nog eens leuk. Voor ze goed en wel de onverschilligheidsfase hebben afgerond, slapen ze alweer met een nieuw iemand in bed. Elke nacht.
Hoe kan dat nou? Liefde vinden is toch super speciaal? Een beetje alsof je na jarenlang zwerven door de woestijn een schat vindt. Je moet ploeteren voor zo’n schat, die kruist niet keer op keer zomaar je pad. (Dat rijmt.)

Nou ja, schijnbaar kan de relatiehopper heel goed schatzoeken en doe ik iets verkeerd. Ik ben dan ook met iemand wiens voorouders 40 jaar door de woestijn hebben gedwaald. Daar ga je al.

Hoe nu verder?

Ik zal de relatiehopper immer vol fascinatie blijven gadeslaan. Ik heb zo’n vermoeden dat dat zich op een dag uitbetaald. Wellicht heeft ze namelijk voor veel meer kwesties een snellere handelswijze. Denk in de categorie belastingaangifte en beddengoed verschonen.

Voor NSMBL schreef Anouk Kemper (30) eerder de wekelijkse column ‘Trends voor Dummies’. Als freelance redacteur werkt ze ook voor Het Parool, LINDA. en Radio 1. Volg haar via Instagram, of bezoek haar slecht onderhouden website.

Reageer op artikel:
De Hokjesvrouw: De relatiehopper
Sluiten