De Hokjesvrouw: de super leuke chick

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten. Leuk, stom, grappig, slecht verstaanbaar, ronduit geschift. Zijn ze dan allemaal uniek? Nee hoor, ze zijn best in een hokje te proppen. Dat doet Anouk Kemper dan ook graag. Stukje orde in de dagelijkse chaos des levens, fijn. Deze week: de super leuke chick.

Typisch

De super leuke chick is, je raadt het al, super leuk. Ze is grappig, slim, knap, aardig en origineel. Mag ook wel, want ze heeft in feite alles mee. Van een fijne jeugd tot een leuke vriend en van mooi haar tot een goede sneakersmaak. Neemt niet weg dat de super leuke chick graag een potje mag zeiken over dingen waar jij ook graag over zeikt. Mond-ademers, of zo. Negativiteit is haar niet vreemd. En dat maakt haar nóg menselijker (lees: leuker).

Natuurlijke habitat

Het nieuwe hippe taartententje aan de andere kant van de stad, het nieuwe kattencafé, een nog onontdekte Europese stad voor een spontane stedentrip, het nieuwe restaurant van haar zwager of buurman of vriendje van de basisschool. Als het maar nieuw is, dan is de super leuke chick er te vinden. Hoewel, ze gaat ook wel eens naar klassiekers als Loetje en Bagels & Beans. De super leuke chick is namelijk niet pretentieus.

Pro’s

Nou, eh, dat ze dus super leuk is. Op een niet-vervelende manier. Je kunt heel grappige gesprekken met haar voeren over het enge jongetje op de verpakking van Kinder Chocolade. (Serieus, what’s up met die boy?) Ook kan ze je alles vertellen over waar je een vintage Levi’s 505 vind voor een prikkie (tweedehandswinkels buiten de Randstad).

Cons

Als iemand zo super leuk is, word je daar toch een beetje achterdochtig van. Ik wel, in ieder geval. Want waar is dat addertje? Wanneer breekt die façade van ongecompliceerde leukheid? Wanneer steekt ze je eens in de rug met een kutopmerking of een naaistreek? Dit kan toch niet ongestoord verder kabbelen?!?! Het drijft je tot waanzin!

Gegarandeerde quote

“Hahaha, dat heb ik ook altijd, ja!”

Mijn ervaring / aanvaring

Samen met een vriend ontmoette ik de super leuke chick in de periferie van onze vertrouwde omgeving. De vriend en ik waren al gauw fan van haar. We vonden haar leuk. Naarmate we haar vaker spraken, kwamen we tot de conclusie dat ze súper leuk was.
Humor, welbespraakt, leuk gekleed, wereldse instelling, mooi gezichtje.
“Klinkt als een heel vermoeiend iemand”, zei een vriendin toen we haar vertelden over die super leuke chick die we hadden ontmoet.
“Nee, ze is dus ook nog eens héél aardig!”
De vriendin kon het bijna niet aan.

Ik kon het ook bijna niet aan. Het duiveltje op mijn schouder fluisterde dat het mis zou gaan, dat ze alleen maar super leuk léék, dat ik er binnenkort achter zou komen dat ze eigenlijk een onbetrouwbare snol was, die allemaal gênant-gevoelige informatie over mij verzamelde, zodat ze me later kapot kon maken. (“Anouk heeft dus heel vaak prutjes in haar ogen, omdat ze haar gezicht te snel wast, HAHAHA!”)

Maar dat gebeurde niet. Men lijdt het meest onder het lijden dat men vreest.

Hoe nu verder

Gewoon, in chillmodus. En minder achterdochtig. Over het algemeen zijn mensen best oké, eigenlijk.

Voor NSMBL schreef Anouk Kemper (30) eerder de wekelijkse column ‘Trends voor Dummies’. Als freelance redacteur werkt ze ook voor Het Parool, LINDA. en Radio 1. Volg haar via Instagram, of bezoek haar slecht onderhouden website.

Reageer op artikel:
De Hokjesvrouw: de super leuke chick
Sluiten